FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Használd újra az illóolajos üvegeket! Íme 10 tipp!

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Ha te is szeretsz illóolajokat használni otthon a takarításhoz, illatosításra vagy aromaterápiás célokra, akkor valószínűleg sok kis üveg gyűlik össze otthonodban. Nem tudod mihez kezdj velük? Olvasd el tippjeinket!

Hogyan tisztítsd ki?

1. Először is próbáld meg leszedni kézzel a címkéket, ami könnyen lejön azt tépd le, a többiről majd az áztatás gondoskodik.

2. Tekerd le a kupakokat, vedd ki a cseppentőbetétet.

3. Tedd az üvegeket egy nagy tál mosogatószeres melegvízbe, és hagyd ázni egy éjszakán át.

Forrás

4. Az áztatás után próbáld meg leszedni a címkéket kézzel, ha ekkor sem jön le könnyen, akkor dörzsöld le narancsolajos tisztítóval, vagy citrom illóolajjal.

Forrás

5. Ha még mindig illatoznak a kis üvegcsék, és ezt szeretnéd eltávolítani, akkor áztasd be őket egy éjszakára 1 rész ecet vagy alkohol és 1 rész víz oldatába!

6. Másnap öblítsd el őket, és szárítsd meg. Az üvegcsék készen állnak a használatra!

Amennyiben mégsem szeretnéd újrahasználni őket, válaszd külön a műanyag részeket az üvegtől és helyezd őket a megfelelő szelektív hulladékgyűjtőbe. Ha viszont kedvet kaptál az újrahasználathoz, akkor olvass tovább!

Hogyan használd újra?

1. Készítsd el bennük kedvenc keverékeidet! Sokan szeretnek a különböző tevékenységekhez, napszakokhoz, vagy egészségügyi panaszokra például reggeli készülődéshez, munkához, tanuláshoz, lazításhoz, alváshoz, fejfájás vagy stressz ellen, más-más keverékeket használni, ezzel is segíteni mentálisan átkapcsolni, feltöltődni, vagy jobban odafigyelni. Egy kiürült üvegcsében előre bekeverheted a kedvenceidet, és pikk-pakk használhatod is amikor kell.

2. Szeretsz forró fürdőket venni? Tedd a kiürült illatozó üvegeket bele a fürdősódba, és hagyd hogy átvegye az illatát! Ha több üres üveged van, és összeillenek az illóolajok, akkor mindet belerakhatod egyszerre. Élvezd az ellazító aromafürdőt!

Forrás

3. Ha bőrödet tiszta vivőolajokkal szoktad ápolni, és nem vagy érzékeny az illóolajokra, akkor használat előtt beleöntheted a bázisolajat kiürült illóolajos üvegbe, így még illatos is leszel tőle!

4. Utazáskor is nagyon jól jöhetnek a kis üvegcsék: ha sampont, ápoló olajat vagy más kozmetikumot tárolsz benne, akkor nem is fontos nagyon kitisztítani, hiszen jól jön az illat.

5. Alapos tiszítás után vihetsz  benne magaddal kis adagnyi sót, fűszert, teafüvet, pár adag vitamint vagy gyógyszert.

6. Utazáskor belekészíthetsz egy kis cérnát, és egy tűt, így ha leszakad egy gomb, akkor gyorsan vissza tudod varrni. Mivel az üvegben biztonságosan el van zárva a tű, ezért elkerülheted, hogy a táskádban kutatva váratlanul beleálljon a kezedbe a tű.

7. Dobd fel velük a karácsonyi égősort!

Forrás és instrukciók

8. Az igazán apró virágok elvesznek a nagy vázákban, ezekben az üvegekben viszont tökéletesek. A babaház berendezése is lehet, akár üvegfestékkel továbbdíszítve! :)

ways to reuse essential oil bottles

Forrás

9. A kiürült de még nem kitisztított üvegeket nyitva helyezd a ruhásszekrénybe, cipők közé, kuka mellé, vagy a fürdőszobába, így a maradék aroma is elpárolog, miközben megillatosít maga körül mindent.

10. Készíts egy szép kis díszfát az üvegcsékből: akár alternatív karácsonyfának is megfelel!

Forrás

Forrás: http://www.zoldbolt.hu/hirek/tudastar/Hasznald-ujra-az-illoolajos-uvegeket-ime-10-tipp
Módosítás dátuma: 2016. június 29. szerda, 20:23  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Vajon érdemes-e egy leszabályozott, "jógyerek"-társadalom felé mutató intézkedéseket tenni?

Az ántivilágban simán előfordult, hogy a vizirendőr motorcsónakkal a Balatonban úszók mellé kanyarodott, kérte a vizijártasságit, meg a személyit, továbbá jónapot kívánt. Vigyáztak felnőttre és gyerekre egyaránt. Működött az ifjúságvédelem is, többszörösen rétegezve. Emlékszem, hogy a SZOT üdülőben a kiérdemesült régi belügyes felvigyázó óva intett minket alsósokat, hogy a nyolcadikosok példáját követve később diszkózni akarjunk. Annyi bizonyos: a stréberség erősen összefüggött a kommunista parádékban való részvétellel. Viszolygást keltő foglalatosság volt ez. A stréber máz mindenkinek nagyon rosszul áll, még akkor is, ha nincs valós tartalma. 
Bővebben...