FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Előadás a permakultúráról Rákospalotán

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Magyarországon a permakultúrával kísérletezők közül Baranyai Vitália környezetvédelmi szakmérnök, talajtani szakértő lesz a vendégünk.


A biogazdálkodáson belül egy nagyon különleges szemléletmód ez, amely összetett rendszereken alapul, és a szociális szemléletmód egyaránt a része.
A részek közti szinergia a hulladék, az energia-, valamint az emberi munkaerő szükséglet minimalizálásával valósul meg. A rendszer minden egyes elemét annak szükségletei, és haszonvételei által összehangoltan illeszti az egészbe. A részek közti szinergia a hulladék, az energia-, valamint az emberi munkaerő szükséglet minimalizálásával valósul meg.
Bill Mollison és David Holmgren, valamint munkatársaik fektették le az 1970-es évek folyamán a permakultura alapelveit :
„A permakultúra olyan mezőgazdasági termelő rendszerek tervezése, és működtetése, amelyek rendelkeznek a természetes ökoszisztémák változatosságával, stabilitásával és rugalmasságával. Az emberi közösségek és a természetes táj olyan integrációja, mely lakóinak biztosítani tudja az élelmet, energiát, lakást és egyéb anyagi, és nem anyagi szükségleteit.”

Időpont: 2016. december 7., 18:00–20:00

Helyszín: Dokumentumtár és Információs Központ
Bocskai utca 70-78., Budapest, 1153

Forrás: https://www.facebook.com/events/1218364644869358/
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés