FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A hobbikertészek számára elérhető génbanki minták közreadásáról

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Ingyenes?

A génbanki minták közreadása, függetlenül egyes internetes portálok tájékozatlan kommunikációjától, 2014 tavaszától NEM ingyenes, úgynevezett adminisztrációs díjhoz kötött. Ennek nagysága jelenleg 1000 Ft/kérés.

Mikor?

A kérési időszakokra, igazodva a vetési-, ültetési- palántázási időszakokhoz, tavasszal és ősszel kerül sor. Korábbi gyakorlatok alapján az őszi, szeptember és október, míg a tavaszi, január és február közepe között zajlik. Külön kezeljük a csicsóka- illetve a batáta kéréseket, ezekre március első felében fogadunk be igénylést. Az aktuális listák elérhetőségéről, a kérési időszak pontos dátumáról honlapunkon és Facebook-os profilunkon keresztül tájékoztatjuk az érdeklődőket.


Mit igényelhetek?

Kérni az aktuális ajánlati listában elérhető tételeket lehet, a készlet erejéig. A listán elsősorban Kárpát-medencében gyűjtött tájfajták, helyi populációk és régi, köztermesztésből kikerülő magyar fajták szerepelnek. A küldött génbanki minták GMO-mentes, csávázatlan, nem fémzárolt szaporítóanyagok.


Mennyiség?

Mintánként a megküldött szaporítóanyag mennyisége a fajonként változó úgynevezett botanikai magmennyiség: pl. maghüvelyesek 20 mag, kalászosok 20 g, batáta 10 palánta, csicsóka 10 gumó, paprika 50 mag.


Hogyan igényelhetek?

Az erre a célra kialakított Web shopos rendszeren keresztül fogadunk be kéréseket.


Hány tétel?

Kérési időszakonként egy személy maximum tíz tételt igényelhet, ami a csicsóka és batáta tételekkel bővülhet. Tételenként egy minta kérhető.


Milyen feltételekkel?

Nemzetközi jogszabályokhoz igazodva minden génbanki minta átadását egy megállapodás dokumentál. Az Webshop-on keresztül leadott rendelés elküldésével a kérő a megállapodás tartalmát „Feltételeket elolvastam” rubrika kipipálásával elfogadja, mely az alábbi linken MEGTEKINTHETŐ


Hogyan fizetek?

Fizetési kötelezettségének aszerint, hogy az igénylése leadásakor, melyik fizetési módot jelölte meg a kérő, csekken vagy átutalással történhet. A csekkes fizetést megjelölőknek csekket küldünk.


Hogyan tájékozódhatok?

A közreadással kapcsolatosan a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. elektronikus elérhetőségeinken várjuk kérdéseiket.

Egy igénylő maximum 10 tételt igényelhet! Az igénylés 1000 Ft-ba kerül!

Általános tájékoztató


Módosítás dátuma: 2017. január 26. csütörtök, 20:07  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Projekttervezési tanfolyam ifjúságsegítőknek a Gyermek- és Ifjúsági Alapprogram támogatásával
Ez a tanfolyam azon ifjúságügyben érdekelteknek (ifjúságsegítő, civil önkéntes, ifjúságkutató, ifjúsági szakértő) szól, akik nem gyakorlott pályázatírók, de most saját maguk akarnak megtervezni egy projektet, megírni és beadni egy pályázatot. Aki tud interneten keresztül levelezni és weboldalakat böngészni, annak a tanfolyamon való részvétel nem jelent problémát, sőt a tanfolyam során elektronikus kapcsolatot tarthat a tanfolyam tanárával.
Bővebben...