FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A hobbikertészek számára elérhető génbanki minták közreadásáról

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Ingyenes?

A génbanki minták közreadása, függetlenül egyes internetes portálok tájékozatlan kommunikációjától, 2014 tavaszától NEM ingyenes, úgynevezett adminisztrációs díjhoz kötött. Ennek nagysága jelenleg 1000 Ft/kérés.

Mikor?

A kérési időszakokra, igazodva a vetési-, ültetési- palántázási időszakokhoz, tavasszal és ősszel kerül sor. Korábbi gyakorlatok alapján az őszi, szeptember és október, míg a tavaszi, január és február közepe között zajlik. Külön kezeljük a csicsóka- illetve a batáta kéréseket, ezekre március első felében fogadunk be igénylést. Az aktuális listák elérhetőségéről, a kérési időszak pontos dátumáról honlapunkon és Facebook-os profilunkon keresztül tájékoztatjuk az érdeklődőket.


Mit igényelhetek?

Kérni az aktuális ajánlati listában elérhető tételeket lehet, a készlet erejéig. A listán elsősorban Kárpát-medencében gyűjtött tájfajták, helyi populációk és régi, köztermesztésből kikerülő magyar fajták szerepelnek. A küldött génbanki minták GMO-mentes, csávázatlan, nem fémzárolt szaporítóanyagok.


Mennyiség?

Mintánként a megküldött szaporítóanyag mennyisége a fajonként változó úgynevezett botanikai magmennyiség: pl. maghüvelyesek 20 mag, kalászosok 20 g, batáta 10 palánta, csicsóka 10 gumó, paprika 50 mag.


Hogyan igényelhetek?

Az erre a célra kialakított Web shopos rendszeren keresztül fogadunk be kéréseket.


Hány tétel?

Kérési időszakonként egy személy maximum tíz tételt igényelhet, ami a csicsóka és batáta tételekkel bővülhet. Tételenként egy minta kérhető.


Milyen feltételekkel?

Nemzetközi jogszabályokhoz igazodva minden génbanki minta átadását egy megállapodás dokumentál. Az Webshop-on keresztül leadott rendelés elküldésével a kérő a megállapodás tartalmát „Feltételeket elolvastam” rubrika kipipálásával elfogadja, mely az alábbi linken MEGTEKINTHETŐ


Hogyan fizetek?

Fizetési kötelezettségének aszerint, hogy az igénylése leadásakor, melyik fizetési módot jelölte meg a kérő, csekken vagy átutalással történhet. A csekkes fizetést megjelölőknek csekket küldünk.


Hogyan tájékozódhatok?

A közreadással kapcsolatosan a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. elektronikus elérhetőségeinken várjuk kérdéseiket.

Egy igénylő maximum 10 tételt igényelhet! Az igénylés 1000 Ft-ba kerül!

Általános tájékoztató


Módosítás dátuma: 2017. január 26. csütörtök, 20:07  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A KIM-hez kerül a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat tevékenységeinek egy része
TÁJÉKOZTATÁS
A 305/2012.(X.29.) Korm. rendelet értelmében 2012. november 1. napjával a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalhoz kerülnek át a Nemzeti Család - és Szociálpolitikai Intézettõl az alábbi feladatok:
a) a magyarországi ifjúsági munka és szolgáltatások tudás - és kompetencia központjaként, regionális, országos eszközrendszerek mûködtetésével, fejlesztésével, feltárásával, elterjesztésével támogatja az ifjúsági szektor megfelelõ mûködését,
b) elõsegíti az állami - önkormányzati, civil és gazdasági szektorok közötti együttmûködést az ifjúságpolitika és az ifjúsági munka területén,
c) elõsegíti a társadalmi kohézió, illetve a versenyképes tudás alapú társadalom megteremtésének érdekében a fiatalok és közösségeik kompetenciáinak fejlesztését, szem elõtt tartva a partnerség, nyitottság, rugalmasság elveit és gyakorlatát.
Bővebben...