FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megjelent a Településfejlesztési Füzetek 29. száma és egy különszáma

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

A BM 1992-ben indított sorozata az önkormányzatoknak nyújt támogatást, hogy kötelező vagy vállalt településfejlesztési, -üzemeltetési feladataikat hogyan lássák el. A 29. szám címe a „Települések az energia-önellátás útján”.

Fejlett országokban már sok példát találni olyan településekre amelyek energiában – a közlekedést leszámítva – teljes mértékben önellátók. Hazánkban még nincs ilyen település, de a kötet olyan pozitív magyar példákat mutat be, amik már itthon is megvalósultak, amely gyakorlatok átvehetők, akár kombinálhatók. Az átvett példák révén más települések is elindulhatnak az energia-önellátás, a működési költségeikben kiemelt tételt jelentő és folyamatosan emelkedő árú fosszilis energia kiváltása útján.

A különszám az Európai Vidékfejlesztési és Falumegújítási Munkaközösség irányelveit tartalmazza „az európai falvak és vidéki térségek fenntartható fejlődéséért”. Ez bemutatja a vidéki térségek jelenlegi helyzetét, a célokat, ajánlásokat fogalmaz meg, majd irányt mutat a követendő módszereket, de a megvalósításhoz szükséges tennivalókat illetően is.

A kiadványokat – ingyenesen – a megyei kormányhivatalok terjesztik rendezvényeiken. Az első kiadványt valamennyi település (fővárosi kerület) megkapja, a különszámot – témája okán – csak a falvak.
A kiadványok letölthetők itt.

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 05. péntek, 15:53  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Gyermekvédelmi Napok 2011

3 napos bemutatkozási lehetőség projektek és szervezetek számára.

Gyermekvédelmi Napok 2011
Szakmafejlesztés a gyermekvédelemben

Országos Gyermekvédelmi Konferencia

- Gyermekvédelmi Börze; Segítők segítése szekció -

Helyszín: Pesterzsébeti Csili Művelődési Központ

2011. május 12-13-14-én kerül megrendezésre a Szakmafejlesztés a gyermekvédelemben országos gyermekvédelmi konferencia, ahol közel 500 szakember vesz részt a három napos rendezvényen. A konferencia ideje alatt szeretnénk a résztvevő szakemberekkel mintaértékű programokat, projekteket és az azokat vezető, szervezeteket és intézményeket megismertetni.

Bővebben...