FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fiatalok Európája

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Fiatalok Európája

A Fiatalok Európája címmel március 20-án képzési- és információs börzét rendez a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja a tatabányai Omega Plazaban.

A rendezvény célja, hogy bemutassák a középiskolák végzős diákjainak az Európai Unió által biztosított képzési és munkavállalási lehetőségeket, a különböző ösztöndíjakat, és segítséget nyújtsanak számukra a karriertervezésben.

  • A rendezvény időpontja: 2012. március 20. 9-18 óra
  • Helyszín: Omega Plaza, Tatabánya, Ságvári Endre út 50.


A rendezvény minden résztvevő számára ingyenes.

Azoknak akiket érdekel a külföldi munka lehetősége, az alábbi cikkeinket ajánljuk a témában:

Tapasztalatok külföldről
Konkrét élettapasztalatokon és beszámolókon keresztül megpróbáljuk bemutatni, milyen, amikor az ember az otthonától távol vállal munkát.

Europass Országjáró
Körbejárjuk az egyes tagállamok kínálta munkavállalási lehetőségeket. A terítéken szerepel Franciaország, Ausztria, Görögország, Litvánia, Olaszország, Dánia, Németország és Írország.

Mielőtt külföldi munkát vállalnánk
A hazainál magasabb fizetés, biztos egzisztencia, nyelvtanulás, kaland. Ezek a legfőbb érvek a külföldi munkavállalás mellett. Évente több tízezer magyar próbál szerencsét más országban, nagyrészt az Egyesült Királyságban. Mire érdemes figyelni, mielőtt belevágunk? Tovább »

10 + 1 jó tanács külföldi munkavállalóknak
Mire kell feltétlenül ügyelni külföldi álláskereséskor és közvetlenül a munkába állást megelőzően is.

Külföldön, önkéntesként
Ha tanulás, munkavállalás vagy kikapcsolódás céljából másik európai országba szeretne utazni, ha európai lehetőségeket, programokat keres, ha európai témákat érintő kérdése vagy mondanivalója van, keresse az Európai Ifjúsági Portált!

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Milliárdok Zánkára: itt erősítenék a fiatalok identitását
Április elsejével a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) veszi át a zánkai ifjúsági centrumot; a létesítményt a következő egy-két évben újra európai hírű üdülőközponttá fejlesztenék, arra európai uniós forrásokból több milliárdot költenének – közölte az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos pénteken.

A KIM-nél a centrum szakmai felügyeletét a miniszteri kabinet végzi, az ő koordinációjával – mondta Mihalovics Péter.

Pénteken potenciális partnerekkel járták be a 210 hektáros objektumot (ahol télen 600, nyáron további 2500 férőhely, kalandpark, fedett és szabadtéri sportpályák vannak), hogy felhívják azok figyelmét a kiváló, ám kiaknázatlan lehetőségekre. Mihalovics Péter szerint az infrastruktúra maximális kihasználásával rentábilis gyermek- és ifjúsági centrumot lehet Zánkán üzemeltetni.

Navracsics Tibor miniszter kabinetfőnöke kitért arra: pénteken egy informális kör alakult, amelynek szereplői tanácsokkal járulnak hozzá a centrum fejlesztéséhez, így például a Zánka brand megalkotásához.

Kiemelte, a zánkai ifjúsági centrum az Új Nemzedék Jövőjéért Program megvalósításának terepe kell, hogy legyen. Mihalovics Péter utalt arra: az ifjúsági stratégiában azt fogalmazták meg, hogy minden fiatalt Magyarországon kell tartani; ezt az ifjúsági szolgáltatások bővítésén és az ifjúság identitásának erősítésén át akarják elérni. Mint mondta, Zánka ehhez kiváló terep: ottani élményekkel és a szociális táboroztatással elérhetőek a stratégiai célok.

Kulcstároló és a tábor kabalafigurája a recepción a zánkai ifjúsági centrumban

Fotó: MTI / Kovács Tamás

A Velencei-tavi sportegyesülettel közösen csábítanák Zánkára a vízi sport szerelmeseit; a kormányzat által hamarosan bevezetendő Erzsébet-táboroztatás keretében pedig kedvezményes áron nyaralhatnak majd gyerekek az ifjúsági centrumban – sorolta a hasznosításra vonatkozó elképzeléseket a miniszteri biztos. Hozzátette, a Kincsem nemzeti lovas stratégia egyik kiemelt helyszíne is a zánkai centrum.

Mihalovics Péter arról is beszélt, hogy április közepére "Zánka – újratöltve" szlogennel egy tanácsadó testületet hoznak létre. Ebben minden, az ifjúságpolitikával, a hasznosíthatósággal, a programszervezéssel kapcsolatos szakterület képviselteti magát, "annak érdekében, hogy Zánkát a következő egy-két esztendőben újra európai hírű, színvonalú üdültető táborrá varázsoljuk" – tette hozzá.

A miniszteri biztos kiemelte, hogy fontos az idei szezon megtervezése, de a hosszú távú működtetés még inkább, ezért a 2014-ben életbe lévő európai uniós költségvetéshez benyújtandó nemzeti fejlesztési tervben zászlóshajóként szerepel a zánkai centrum fejlesztése. Megjegyezte, hogy minden használható ötletet szívesen fogadnak.

A zánkai ifjúsági centrum évekkel ezelőtt 450 millió, míg az idén 290 millió forint állami támogatást kapott. Mihalovics Péter véleménye az, hogy az üdülőközpontot állami támogatás nélkül is rentábilisan lehet működtetni.

A Zánkai Ifjúsági Centrum strandja

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Májusra kész lesz a centrum ötéves fejlesztését meghatározó terv, a központra uniós forrásokból több milliárd forintot költenének, hogy az európai szintű szolgáltatásokat tudjon nyújtani – mondta Mihalovics Péter.

A zánkai volt úttörőtábor vagyonkezelője eddig a nemzeti vagyonkezelő volt, szakmai irányítója pedig a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.


Szerző: MTI