FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Vitaest a kortárs politikai költészetről

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

A Szépirodalmi Figyelő szerkesztősége szeretettel meghívja az alábbi rendezvényre.Amit mindig tudni akart a politikai költészetről, de soha nem merte megkérdezni...

VERSRE MAGYAR, HÍ A HAZA

Vitaest a kortárs politikai költészetről

Időpont: 2012. március 8., csütörtök, 17.00

Helyszín: Szatyor Bár (Budapest, Bartók Béla út 36.)

Mi a politikai költészet? Létezik-e egyáltalán ez a kategória? Írnak-e a kortárs költők a közéletről, létezik-e kortárs politikai költészet? Van-e súlya? Van-e, volna-e közönsége? Milyen irányok, hagyományok élnek egymás mellett? Áthidalhatatlan-e a szakadék a párhuzamos kánonok között? Egyáltalán: kell ez nekünk?

 A fenti kérdésekre remél választ a Fiatal Írók Szövetsége és a Szépirodalmi Figyelő folyóirat a március 8-ára szervezett szimpóziumon. Két kerekasztal vitatja meg a témát: a (politikus) költők és a teoretikusok.

Első kör: Kukorelly Endre, L. Simon László, Schein Gábor, Szálinger Balázs.

Második kör: Bazsányi Sándor, Bene Sándor, Horkay Hörcher Ferenc, Vári György.

Moderátorok: Kollár Árpád és Mészáros Márton

A szervezők célja, hogy nyitott, higgadt párbeszédet kezdeményezzenek a témában, melyhez a hívószavak az irodalom, a politika, a közélet, a kettős kánon. Kissé talán naivan, de azt gondolják, fontos, hogy egymás mellé üljenek, közösen beszélgessenek azok, akik alapvetően mást képviselnek – és kellenek az olyan kiegyenlített rendezvények, amelyek ezt lehetővé teszik.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Sok a nyári tábor, egyre kevesebb a gyerek

Jövő évtől külön szabályokhoz kötné a táboroztatást az új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos.
Ma még megbecsülni sem lehet, hány nyári tábort bonyolítanak le hazánkban, s arról sincsenek pontos adatok, hány gyerek vesz részt ezeken. Egyesek szerint ezer-ezerötszáz, mások szerint nyolcszáz-ezerkétszáz tábor lehet évente, a résztvevők száma pedig ötven-százötven ezer közöttire tehető. Statisztikák nem állnak rendelkezésre, és azt sem lehet megmondani, hogy mi számít nyári tábornak – mondta a hirado.hu-nak a Táboroztatók Országos Egyesületének (TOE) elnöke. Sárvári István szerint a hiányos információk miatt is szükség van minőségbiztosítási rendszerre és táboroztatási előírásokra, amelyeket már évek óta sürget a civil szervezet.

Bővebben...