FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Garabonciás Napok összefoglaló

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
01A békéscsabai diákság tudja, hogy ha eljön az ősz, akkor eljön a Garabonciás Napok ideje. Csizmadia Szonja már kilencedikes korában tudta, hogy majdan harcolni szeretne a diákpolgármesteri címért. Megnyerte az iskolai megmérettetést, és meggyőzte a tanári kart, hogy méltó módon fogja képviselni a vízműsöket. Lássuk az események krónikáját.

Az idei Garabonciás Napok változásokkal indultak. A korábbi évektől eltérően nem rendezték meg a fáklyás felvonulást, illetve nem épült fel a Garaboncity. A „diákvárost” idén a szökőkútnál kiállított standok helyettesítették. Hat iskola 6 pártja indult, iskolánkat Szonja „Mese habbal” pártja képviselte. A párt neve programjukra utalt. Ne siettessük a felnőtté válást, használjuk ki, hogy gyermekek vagyunk, mert akinek ez kimarad az életéből később bánni fogja.

A hétfői program az esti fényfestés volt. Kedden került megrendezésre a már megszokott Happening. Itt pártfilmjükkel, illetve tánccal mutatkozott be Szonja és a stábja. Szerdán volt a kampánykoncert, ahol iskolánkból a jelölt mellett Trnyik Betti és Török Peti is részt vett. Részt vehettünk  a héten flashmob-on is, aminek a lényege, hogy sokan ugyanazt csinálják teljesen egyszerre. Ennek kapcsolódnia kellett a Békéscsabai Előre Klub Centenáriumához.

Csütörtökön elérkezett a nagy nap, amit már mindenki várt. Fél háromkor az iskolák diákjai átvonultak a ligetből a sportcsarnokba, hogy részt vegyenek a már megszokott „Végső összecsapáson”. Itt 9 feladatot kaptak a csapatok. Szonja kortesbeszédét Lustyik István, a Kemény Gitárklub vezetője és a Békéscsaba Ifjúságáért díj tulajdonosa, mondta. Beszéde szívből jött, szellemes, személyes és felejthetetlen volt. Természetesen megérdemelte a maximális pontszámot. Heti programban is első lett a csapat. Kifejezetten jól szerepeltünk az előre kiadott feladatban, ahol hogy egy 5 perces videóban egy beteg kisgyermek, Ale Patrícia kívánságát teljesítettük. Kampányfőnökünk, Irimiás Zoltán beszédét is a legjobbnak ítélte a zsűri. Miután a vetélkedő véget ért, a zsűri számolt, a tömeg izgatottan várakozott. A feszültséget oldandó a stábok és a résztvevők fergeteges össztáncot mutattak be. A vízműs stáb ebből is derekasan kivette a részét, a színpadon fokozták a hangulatot. 
Végül az eredményhirdetés: diákpolgármester Szász Milán, diákalpolgármester Dézsi Áron, és IGEN! harmadik helyezett, azaz alpolgármester Csizmadia Szonja. Volt sírás, nevetés, gratulációk és ünneplés. Megcsinálta!

Pénteken az első három helyezett a polgármesteri hivatalban átvette a város kulcsát, kipróbálhatta a polgármesteri és alpolgármesteri székeket, valamint természetesen határozatot hoztak a tanítás eltörléséről péntek déltől.

Gratulálunk Szonjának és a stábnak! Büszkék vagyunk Rátok!

A Garabonciás napokon készült képek a képtárban (a fotókat készítette: Plenter Emese) >>>

Módosítás dátuma: 2012. október 20. szombat, 19:49  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Az IKSZ félévzáró politikai estje

A nyáresti időpont ellenére, közel ötven IKSZ-es gyűlt

Megnyitó beszédében Azbej Tristan, az IKSZ alelnöke számolt be a szervezet rohamos mennyiségi és minőségi bővüléséről, és rámutatott, hogy a csatlakozó fiatalok ösztönösen ráéreznek a kereszténydemokrata eszmeiségre.

A folytatásban Vida Zoltán, II. kerületi IKSZ elnök számolt be a Lengyel-Magyar Összetartozás programsorozatról. Megismerhettük a zarándoklatokat és országos rajzpályázatot is magába foglaló, nagysikerű program hátterében álló hatalmas szervezőmunkát, és szó esett az IKSZ-esek segítségnyújtásáról is.

Ezután Rétvári Bence államtitkár, az IKSZ volt elnöke baráti hangvételű előadásban beszélt a kormányzással kapcsolatos személyes élményeiről és meglátásairól, majd az elnökség részéről Stágel Bence, Törcsi Péter és Gaal Gergő mondott el vitaindító gondolatokat a fiatal kereszténydemokráciáról, a szervezeti működésünk aktivizálásáról, és helyünkről a jobboldali szövetségben.

A kialakult vita minden jelenlevőt megmozgatott és a program hivatalos lezárása után a késő esti órákba nyúlva folytatódott. Abban a legtöbb résztvevő egyetértett, hogy az IKSZ egyik küldetése, hogy integrálja a közéletbe beleszólni kívánó keresztény közösségeket, és egyben önmaga is integrálódjon az átfogó polgári és nemzeti szövetségi rendszerbe.

Utóbbit kompromisszumképesen, de a karakterünk megőrzése mellett kell tennünk, és az olyan értékek következetes képviselete mellett, mint a: családpártiság, a nemzeti összetartozás gondolata, az élet és a teremtett világ védelme. Nem szabad ugyanakkor elvesznünk a kereszténydemokrata eszmeiség fennkölt megfogalmazásában; a világnézetünknek továbbra is konkrét kezdeményezésekben, és általában az élet és a politika leggyakorlatiasabb dolgaiban kell megmutatkoznia.

Azbej Tristan
Észak-Magyarországi Régióért felelős alelnök