FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Társasjáték készült a székelyföldi legendákról

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Társasjáték, Székelyföldi legendárium
A társasjáték segítségével a kisiskolás korú gyerekek játszva sajátíthatják el a székelyföldi mondákat, legendákat. A játék összes alkotóelemét, az aranytallértól a kincses ládáig, székelyföldi kézművesek készítik.

A székelyudvarhelyi kisiskolások próbálhatták ki elsőként a Székelyföldi Legendárium Társasjátékot. A székelyföldi legendák világa két játékmezőn barangolható végig, a „Tatárrittyom!", illetve „A székely kincsek őrzője" szabályai szerint.

Leemeltük tematikusan a legendárium térképéről a tatárjárásos történeteket, leemeltük a tündéres-kincses történeteket, és végül is létrejött a két játék. Arra vigyáztunk, hogy csak Székelyföldön készült, kézműves alkotóelemek, tárgyak legyenek a dobozban” – nyilatkozta a Duna Híradónak Fazekas Szabolcs ötletgazda.

A játékmező állomásaihoz kódszámok tartoznak, segítségükkel az éppen aktuális monda vagy legenda meghallgatható interneten vagy megkereshető a Székelyföldi Legendárium könyvben. A társasjáték minden mozzanata ugyanis mondabeli eseményekkel, történetekkel függ össze. „Megismerjük Székelyföld legendáit, követhetjük, hogy hol, Székelyföldnek melyik részén, mi történt. Nekem nagyon tetszik” – mondta a híradónak egy második osztályos tanuló.

„A meséket követheti úgy második-harmadik osztály táján a legenda, ami aztán ügyesen megalapozza a magyar történelem tanítását, tehát úgy hiszem, egy pedagógusnak kötelessége a legendákkal megismertetni a gyereket. És itt van ez, egy olyan lehetőség, amivel játékosan, gyermekközpontúan be lehet vezetni” – nyilatkozta Geréb Harmat tanítónő.

A társasjátékot kipróbáló gyerekek az elsők között nézhették meg a nemrég elkészült Székelyföldi Legendárium 3D-s rajzfilmet, A likas kő mondáját.

Forrás:
Erdély.ma
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A gyermekvédelem több figyelmet és forrást érdemel

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára szerint a gyermekvédelem a jelenleginél több figyelmet és több forrást érdemelne.
Soltész Miklós csütörtökön, a pestszenterzsébeti Csili Művelődési Központban tartott szakmai konferencián arról beszélt, hogy a kormányzat a gyermekek érdekében akarja „minden lehetséges eszközzel” megerősíteni a családokat és azokat a fiatal párokat, amelyek családalapítás előtt állnak.

Bővebben...