FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Bánffy György Kulturális Szalon programajánló

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Margitszegeti Szabadtéri Színpad az árvíz és belvízhelyzet miatt a kényszerű leállás, az elmaradt Ünnepi megnyitó és azt követő júniusi előadások után végre nyitásra készen áll.

Budapestet kulturálisan és turisztikailag emblematizáló látványos és egyedi adottságú nagyszínpad a hosszú és kényszerű várakozás után július 2-án 19:00 órakor a Szabadság napja ingyenesen látogatható eseménnyel nyit, melyen a Fesztivál Zenekar ad koncertet

Az esten Tarlós István főpolgármester köszönti az új díszpolgárokat és adja át a megújult Színházat.

Július 5-én a Csinibaba előadás előtt megnyitjuk a 75 éves margitszigeti nagyszínpad udvarán a Színháztörtének kiállítását, a Víztorony kilátót benne a Margitsziget Anno fotókiállítást,s  e napon indul a Színházi hajójárat, mely naponta 5 alkalommal érkezik a Színház kikötőjébe, 100 méteres szakaszon elindul a Margitszigeten hajdanán közlekedett kedves látványú ló-vasút.

Július 6-án szombaton nyílt napot tartunk, ahova minden érdeklődőt várunk szeretettel, hogy osztozzanak örömünkben a megszépült színház látványában.

Bán Teodóra ügyvezető teljes levelét csatoltan olvashatják.

------------------------------------------------------------

Kellemes nyáreste, klasszikus dallamok egy klasszicista műemléképület tágas udvarán – a belvárosban. Csodálatos hangulatot ígér a Concerto Nyárestek. A zenekar nemcsak kellemes nyáresti zenehallgatást, hanem igazi műélvezetet nyújt az érdeklődőknek. Zenebarátoknak kihagyhatatlan!

 

Concerto Nyárestek a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán I.

2013. július 11. csütörtök 20:00
Tükröződések
Mozart: c-moll szerenád K.
Mozart: Esz-dúr quintet K.452
Poulenc: Sextet

Közreműködik: Csalog Gábor

 

Concerto Nyárestek a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán I.

2013. július 18. csütörtök 20:00
Haydn – Napszakok

No. 6 " Le Matin"
No. 7. "Le Midi"

No.8  " Le Soir"

Vezényel: Vashegyi György

 

Concerto Nyárestek a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán I.

2013. július 25. csütörtök 20:00
Magyar rondó

Kodály, Weiner, Farkas Ferenc művei

Hangversenymester: Kováts Péter

 

Concerto Nyárestek a Pesti Vármegyeháza Díszudvarán I.

2013. augusztus 1. csütörtök 20:00
Mozart

Esz-dúr Kürtverseny K.417

Klarinétkvintett K.581

Haffner szimfónia K.385

Közreműködik: Berkes Kálmán és Tóth Bálint

Vezényel: Berkes Kálmán

--------------------------------------------------------------------------

Megjelent a Polgári Szemle társadalomtudományi folyóirat IX. évfolyamának 1-2-es száma. Tóth Zoltán József alkotmányjogász az Alaptörvényről és módosításairól, Simon János a demokratikus politikai kultúra pilléreiről, Klinghammer István- Gercsák Gábor Kárpát-medence etnikai térképezéséről, Prugberger Tamás Sárközy professzor kritikájáról írt kritikát. Botos Katalin, Novoszáth Péter az ortodox gazdaságpolitika és válságkezelés látványos kudarcáról, Járosi Márton, Petz Ernő az Energiapolitika megújításáról, Egedy Gergely a brit EU kilépés esélyeiről, Makkai Béla a nemzetteremtő és honszerető albánokról közöl cikket. A nemzetközi tájolóban további írások vannak Kínából, Ukrajnából, az afrikai felsőoktatás helyzetéről, és a dél-német tartományok szerepéről a Duna-térségben. Olvashatnak a kormányzati reform hatásairól, illetve a felsőoktatás hatékonyságának vizsgálatáról is. Továbbá 3 könyvajánlót is közzétettünk. 
Lapkernél, Ménesi út 1/a, Városháza u. 16. szám alatt kereskedelmi forgalomban (1300 Ft/db) illetve a közkönyvtárakban, egyetemeken és a közigazgatási intézményekben érhető el a polgári értelmiség elismert szakfolyóirata. Előfizethető: 1537 Bp. Pf. 396. (3000Ft/év)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Készül a kormányhatározat, amely szabályozná a fiatalok szórakozását

Újabb rendelettel kívánja biztonságosabbá tenni a szórakozóhelyeket a kormány, ezért várhatóan még ebben a félévben elfogadják azt a jogszabályt, amely azt korlátozza, hogy a 18 éven aluliak meddig tartózkodhatnak egy zenés-táncos rendezvényen. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője elmondta: a tervezet társadalmi egyeztetés alatt van.

Bővebben...