FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Rajztanítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban (2013. szeptember 7-től)

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az állatok rajzolása és anatómiája címmel egyedülálló rajzkurzus indul a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, Szunyoghy András grafikusművész vezetésével.

A Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Szunyoghy András grafikusművész szeptembertől egyedülálló rajztanítási vállalkozásába kezd. Az állatok rajzolása és anatómiája címmel induló rendhagyó rajzórákon az érdeklődők a rajzolásnak olyan speciális ágába nyernek betekintést, mely nem csak hazai, de világviszonylatban is kuriózumnak számít.

Az egyedülálló kezdeményezésnek a múzeum épülete ad otthont, a csoportos foglalkozások szombatonként, délelőtt 10-13 óráig zajlanak. A jelentkezők számától függően egy délutáni, 14-17 óráig tartó foglalkozás is indulhat.

Szunyoghy András grafikái

A foglalkozásokon való részvétel megkövetel némi rajzkészséget és előképzettséget, de a kurzusok diákok és felnőttek számára egyaránt nyitottak, a tanár úr a csoportos foglalkozás keretén belül minden művésznövendékével egyénileg is foglalkozik.

A kurzusok szeptembertől indulnak, és egy éven át tartanak. A jelentkezés folyamatos, az érdeklődők bármely hónapban csatlakozhatnak a csoportokhoz.

Az első óra időpontja: szeptember 7.
Korosztály: 14 éves kortól
Csoport létszáma: max. 20 fő
Részvételi díj: 14 000 Ft / hó / 4 alkalom

- átutalással: az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre küldött adatok (név, lakcím) alapján a múzeum gazdasági osztálya kiállít egy átutalásos számlát, melyet kipostáz a jelentkező részére.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a 4 alkalmas rajzkurzus részvételi díja előre, egy összegben fizetendő.

Jelentkezés és általános információ:
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Tel.: 06 1/363-2711
Szakmai információ:
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Szunyoghy András albumai

Szunyoghy András grafikusművész 1969-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, ahol olyan mesterektől tanulta a grafika alapjait, mint Sarkantyu Simon, Kádár György, Ék Sándor vagy Barcsay Jenő.

Szunyoghy András

Pályáját nagyemlős-preparátor tanulóként kezdte a Magyar Természettudományi Múzeumban, majd 1971 és 1973 között a Magyar Pénzjegynyomdában a rézmetszés technikájába tanult bele. 1989-től a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskolában, 1994-től a Magyar Iparművészeti Főiskolán tanított. Első művészi korszakában főként rézkarcokat és linómetszeteket készített, melyek gunyoros, ironikus, groteszk hangvétele a commedia dell'arte szimbólumait, kellékeit idézi. Grafikusként Mongóliának, Jemennek és Magyarországnak tervezett bélyegeket, ezek közül a Páva- és az Ősállat-sorozat mellett rézmetszésű bélyegeivel ért el sikereket.

A művész a nyolcvanas évek elején kezdett állatábrázolásokkal és művészeti anatómiájukkal foglalkozni. A Derkovits-, Barcsay- és Mednyánszky-díjas grafikusművész anatómiai könyveit és a rajztanításáról szóló kiadványait (A ló művészeti anatómiája, Rajziskola - Az ember és tizenegy állat anatómiája, Az ember anatómiája) azóta húsz nyelvre lefordították. Szakkönyvei nem csak hazánkban, de az egész világon alapot jelentenek a művészi állatábrázolások tanításához.
http://www.szunyoghy.hu/

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés