FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Indul a Csiribiri sziget gyerekprogram

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a Weöres Sándor Centenáriumi Év keretében Csiribiri sziget címmel elindítja gyerekprogram-sorozatát. Közlemény.

A Főváros és a BKK közreműködésével a Csiribiri sziget első állomása a BKV menetrend szerint működő Pest-Buda hajója lesz, mely erre az időszakra szimbolikusan felveszi a Csiribiri hajó nevet és a Weöres Sándor Centenáriumi Év arculatába öltözik. Minden állomásnál rövid szignál köszönti a centenáriumi évet, melyben felcsendülnek Weöres Sándor versrészletei a Helikon Könyvkiadó szakmai támogatásával. A Weöres Sándor versrészletek Blaskó Péter, Hegyi Barbara, Pogány Judit és Reviczky Gábor előadásában hangzanak el.A Csiribiri sziget programjai a BKV hajón szeptemberben szombatonként, 9 órától 14 óráig tartanak.

Időpontok:
2013. szeptember 7., szombat 9 órától 14 óráig

2013. szeptember 14., szombat 9 órától 14 óráig

2013. szeptember 21., szombat 9 órától 14 óráig

2013. szeptember 28., szombat 9 órától 14 óráig

A Csiribiri sziget programok kidolgozásában szakmai partnerünk a Mesemúzeum. A Csiribiri sziget foglalkozások célja Weöres Sándor költészetének élményközpontú megismerése, az irodalmi anyag személyes feldolgozása. Legyen szó kézműves feladatról vagy drámapedagógiai elemekre épülő játékos foglalkozásról, az ismeretanyag átadásán és a Weöres Sándor életmű feldolgozásán túl fontos az is, hogy a weöresi játékosság szellemében a gyerekek kreativitását, kíváncsiságát, asszociációs képességét fejlesszük, valamint megismerkedjenek a képző- és iparművészet különböző ágaival, drámapedagógiai elemekre épülő foglalkozásokon a drámaképzés mellett szerepet kapjon a zene és a mozgás, hogy a játék, a zene és a tánc koherens egészként jelenjen meg Weöres Sándor művein keresztül.

(KIM Sajtó Osztály)

Módosítás dátuma: 2013. szeptember 09. hétfő, 19:48  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A fiatalok szabadidő-szervezésében segít a Cserkészszövetség

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyar Cserkészszövetség "A közösség érték! Az iskolai közösségfejlesztés gyakorlata" címmel szervezett konferenciát március 27-én. A konferencia az ország több pontján indított ingyenes, akkreditált pedagógus-továbbképzés alapja, melynek célja a résztvevők ismereteinek és módszertani tárházának gazdagítása az olyan értékproduktív szabadidős-programok megvalósítása érdekében, amelyek fókuszában a közösségfejlesztés áll.

Bővebben...