FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Közeledik : Garabonciás Napok

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A művészeti- és sportprogramokra koncentrálnak elsősorban, a hagyományos nulladik napi fáklyás felvonulást Punnany Massif koncert zárja.

Idén immáron huszonkettedszer szervezi meg a békéscsabai diákság legjelentősebb ünnepét, a Garabonciás Napokat szeptember 30-a és október 4-e között segítőivel Fodor József. Változás a korábbiakhoz képest, 2013-tól főként diákművészeti- és sportolimpiává alakul a Garabonciás Napok, olyan új helyszínekkel, mint a Csabagyöngye Kulturális Központ és a felújított Szent István tér.

— A legkedveltebb hagyományos elemek most is megmaradnak. Idén a nulladik napon, tehát szeptember 29-én tartjuk meg a fáklyás felvonulást, és élő koncertet ad a Punnany Massif. A Csabagyöngye hangversenyterme ad otthont a kampányoknak, melyeket kivetítőn is nyomon követhetnek az érdeklődők.

A hagyományos, városi szintű versenyeket, vetélkedőket tizenhét művészeti- és sportkategóriában rendezik meg. Lesz diákszínházi sorozat, filmvetítések és klubkoncertek várják a fiatalokat. A garabonciás napok idején zajlik majd a középiskolai sportparádé is — sorolta a programokat Fodor József.

Újdonság, hogy a diákpolgármester most nem egy vetélkedő győzteseként kerül ki, ehelyett elektorok szavazhatnak rá. A város középiskolái – a jelöltet nem állító intézmények is – 30-30 elektort delegálhatnak, senki sem szavazhat a saját iskolájának jelöltjére. A kampányzárót csütörtökön tartják a Csabagyöngyében. 

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés