FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Diktatúrák Bolíviától Észak Koreáig

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

A Fidelitas XV. kerületi Szervezete szeretettel meghívja Önt, családját és barátait egy érdekfeszítő előadásra, külügyi témában. Meghívott előadó:

Lukács Csaba,

a Magyar Nemzet újságírója

 október 3. (csütörtök),19.00 óra

Az előadás témája: Diktatúrák Bolíviától Észak Koreáig: Bolíviában raboskodó Tóásó Előd ügyének képviselete és betekintés Észak-Koreába.

Helyszín:Újpalotai Boldog Salkaházi Sára templomközösségi terme

 Megközelíthető: 7 és 7E buszokkal a Ferenciek tere – Blaha Lujza tér - Bosnyák tér felől.

 Üdvözlettel: Fidelitas XV. kerületi Szervezetének tagsága nevében

Goró Imola                                                                                   Gál Anna

 Lukács Csaba, egy igazi találékony székely újságíró, Parajdon született, Székelyudvarhelyen járt iskolába, jelenleg a Magyar Nemzet világjáró újságírója, aktív, segítő tagja a Magyar Baptista Szeretetszolgálatnak.

A rendszeres nemzetes olvasónak neve és cikkei már ismerős, nevéhez kötődik számos országgal kapcsolatos tudósítás. Talán a legismertebb munkája közé tartozik a Bolíviában raboskodó Tóásó Előd ügyének állhatatos és önzetlen képviselet, amelyről egyébként bármely magyar nagykövet nyugodtan példát vehetne.

A bolíviai kommandósok 2009 elején az akkor a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz város egyik szállodájában lőtték le a bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa-Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról való Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. A horvát-bolíviai állampolgár Mario Tadicot, valamint a magyar állampolgársággal is rendelkező Tóásó Elődöt letartóztatták. A bolíviai hatóságok azt állítják, hogy terrorcsoportot számoltak fel, amely Evo Morales elnököt is meg akarta gyilkolni. Tóásó Elődöt a politikai foglyok részére fenntartott börtönrészlegben őrzik. 2009 áprilisa óta nem ismerheti meg az állítólagos nyomozás iratanyagát. 2009-től egészen 2011-ig nem emeltek ellene vádat, és nem hajlandóak pártatlan bíróság elé állítani sem. Gyakorlatilag 2009 áprilisa óta nem tudja, hogy a nap, amelyre ébred, nem az utolsó-e? Egyetlen kapcsot a külvilág felé és hogy ügyében már az ENSZ is felszólalt, Lukács Csabának köszönheti.

Észak-Korea: A sokoldalúan „fejlett” szocialista nemzetgazdaság és a kommunizmus rendíthetetlenül formálódó új embere Romániában – noha a párt s a besúgóhálózat mindent megtett – nem érhette el azt a tökélyt, amivel ma Észak-Koreában büszkélkednek.

Bebocsátást nem újságíróként, hanem a Szeretetszolgálat tagjaként kapott, immár harmadszor, a zárt országba ugyanis többnyire csak segélyszervezetek képviselőit engedik be meghatározott feltételek mellett. Észak-Koreában most 102-t írnak, ugyanis az időszámítás Kim Ir Szen elvtárs születésétől kezdődik, a nép egyszerű fiai pedig hűségesen követik a pártállam utasításait. A dolgozók felajánlották fizetésüket a pártnak, cserébe bonokat és fejadagként napi 500 gramm rizst kapnak. Hűtőszekrény nincs, televízió csak a pártaktivistáknak jár, az emberek pedig nem zárhatják be tömbházlakásaik ajtaját, hogy az bármikor ellenőrizhető legyen.

Módosítás dátuma: 2013. október 02. szerda, 20:15  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés