FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Paszkál Gilevszkivel beszélget L. Simon László

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Paszkál Gilevszki (1939) kortárs macedón író-költő 16 éves koráig Magyarországon élt, így kiválóan beszéli a nyelvünket. Ma hazája egyik legismertebb alkotója, aki saját alkotómunkája mellett magyar, görög és francia nyelvből is fordít; műfordítóként és a világhírű sztrugai költészeti fesztivál egykori igazgatójaként is méltán ismert szerte Európában. Az elmúlt évtizedekben közel negyven olyan kötete jelent meg, amelyek klasszikus és kortárs magyar irodalmi művek – versek és prózák – fordításait tartalmazzák. Önéletrajzi ihletésű regénye gyermekkora egykori helyszíneit, Déget és Székesfehérvárt is megismertették a macedón olvasókkal.

A macedón író Székesfehérvár városa meghívására egykori iskolájába, a Ciszterci Szent István Gimnáziumba (Gilevszki tanulmányai idején József Attila Gimnázium) látogat, s részt vesz a Klebelsberg-szobor avatásán.

2013. november 13-án 17.00 órakor a székesfehérvári Vörösmarty Társaság látja vendégül székházában (Székesfehérvár, Kossuth u. 14.), ahol L. Simon László író, kultúrpolitikus, kormánybiztos beszélget vele.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Összebeszélünk – I. Ifjúságügyi Kongresszus
Az Összebeszélünk – I. Ifjúságügyi Kongresszus a fiatalokkal foglalkozó diszciplínák és szakmák közötti diskurzus erősítését és az ifjúságügy integratív megközelítésének elősegítését kívánja szolgálni. Teret kíván adni az ifjúságügy: az ifjúságszociológia, pedagógia-kultúraközvetítés, ifjúsági szociális munka, ifjúságpolitika legújabb innovációinak bemutatására. Emellett hozzáférési lehetőséget kíván biztosítani a szakpolitikák célkitűzései, a tudományos nóvumok és a szakmai gyakorlat megismerésére, szembesítésére.
Bővebben...