FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megalakult a Zala Megyei Értéktár Bizottság

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Megalakult a Zala Megyei Értéktár BizottságZalavár - A Magyar Kormány idén hozott egy kormányrendeletet a magyar nemzeti értékek és a hungarikumok gondozásáról. Települési, tájegységi és megyei értéktárak egyaránt jöhetnek létre a jövőben - feladatuk az országban fellelhető tárgyi, építészeti, gasztronómiai, kulturális és egyéb értékeink megőrzésének biztosítása.

A Zala Megyei Értéktár Bizottság alakuló ülését a megyei közgyűlés elnöke, Manninger Jenő hívta össze. A bizottság elnökének Molnár Andrást, a megyei levéltár igazgatóját választották meg. A megye sajátosságaira, kiemelkedő teljesítményeire, adottságaira érzékeny értéktárat szeretnének Zalában összehozni - támaszkodva a polgárok javaslataira is.

Az értéktár kategóriánként különbözteti meg azokat a szakterületeket, amiket azonosítani és rendszerezni fog a jövőben. Az agrár- és élelmiszergazdaság - beleértve az erdészet, halászat, vadászat, élelmiszerek, a borászat területét -; az egészség és életmód; az épített környezet tudatos építési munka eredményeként létrehozott remekei; az ipari és műszaki megoldások; a kulturális örökség szellemi és tárgyi javai; a sport; az ember természetes környezetének tárgyi javai; valamint a turizmus és a vendéglátás szellemi termékei és tárgyi javai, a turisztikai attrakciók, szolgáltatások, a vendéglátó-ipari termékek, valamint a vendéglátás körébe tartozó étel- és italkészítési eljárások egyaránt a bizottság figyelmének kereszttüzébe kerülnek majd.

Az értéktár bizottságok munkájának egyik nagyon különleges jellemzője a kontinuitás - azaz a munka egy folyamatos, soha véget nem érő gyűjtés egy virtuális időkapszulához hasonlítható adatbázisba.

Keszthelyi Televízió - Tüskés Balázs

Módosítás dátuma: 2013. december 06. péntek, 18:25  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés