FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ybl-emlékév - Az emlékév a kortárs magyar építészszakmára is felhívja a figyelmet

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az Ybl-emlékév nem csak a kétszáz éve született építésznek állít emléket, de a kortárs magyar építészekre, építőművészekre is szeretné ráirányítani a figyelmet - mondta el L. Simon László kormánybiztos, az Olasz Intézetben megrendezett XVII. Ybl bál szombati megnyitóján.

"Az Ybl bicentenárium jóval többről szól, mint Ybl Miklós 200. születésnapja" - hangsúlyozta L. Simon László.Kiemelte, hogy az építészeti alkotások felújítása és átadása, a számos program, konferencia, szobor- és emléktábla-avatás a híres magyar építész életén és munkásságán keresztül kívánja felhívni a figyelmet a kortárs magyar építészet értékeire és az építész szakma kiválóságaira - hangoztatta.

A kormánybiztos kiemelte: bízik benne, hogy a választások nem fogják elterelni a figyelmet az emlékév egyik legkiemelkedőbb eseményéről, a Várkert Bazárátadásáról, valamint az Ybl-díjak kiosztásáról, amelyet április 6-án rendeznek az Operaházban.

Az eseményen részt vett Pintér Sándor belügyminiszter, a bál tiszteletbeli védnöke is.

Szombaton egész nap rendezvények zajlottak az Olasz Intézet, a Régi Képviselőház épületében: délelőtt vezetett séta keretében mutatta be az épületet Ordasi Zsuzsa művészettörténész a Kiállított tárgy maga az épület programsorozat keretében, majd emléktáblát avattak az épület falán Ybl Miklós tervező és Diescher József építőmester tiszteletére. A táblát Gina Giannotti, az Olasz Kulturális Intézet igazgatója és Szmodits Júlia, az Ybl Egyesület elnöke leplezte le.

 A bált az Ybl Egyesület rendezésében tartották meg.


MTI/PRAE.HU

Módosítás dátuma: 2014. február 23. vasárnap, 16:21  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

260 millióból fejlesztette szolgáltatásait a Kecskeméti Főiskola

Egy kétéves uniós fejlesztés zárult le november 30-án a Kecskeméti Főiskolán. A Modern hallgatói és intézményi szolgáltatás - versenyképes főiskola című projekt 260 millió forintos támogatással valósított meg olyan fejlesztéseket, amelyek elengedhetetlenek egy korszerűen működő, a kihívásokra és új igényekre rugalmasan reagáló felsőoktatási intézmény fejlődéséhez.

Bővebben...