FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Partnerségi felhívás kulturális közfoglalkoztatási programhoz (2. kör)

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Kulturális közfoglalkoztatás

Partnerségi felhívás kulturális közfoglalkoztatási programhoz (2. kör)

 A Nemzeti Művelődési Intézet, mint az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, a közművelődés fejlődését és működését segítő szervezet. A közművelődési és a közgyűjteményi intézményeknek, a fenntartó önkormányzatoknak és a kulturális, közösségi szervezeteknek kiemelt szerepe van a helyi társadalmak, összességében a magyarság előtt álló feladatok teljesítésében. A Művelődési Intézet feladata e jelentős értékkel bíró közfeladatot ellátó szervezetek szakmai módszertani támogatása, az együttműködések megteremtése.

A Művelődési Intézet jelenleg modellprogramként valósítja meg 2014. április 30-ig a Kulturális Közfoglalkoztatási Programot. A program során olyan közösségi hálózat valósul meg, amelyben az egyének tudása, képessége, valamint a helyi társadalom összetartó ereje egyaránt gyarapodik.

A kulturális közfoglalkoztatottak fogadásának valódi előnye abban van, hogy a Művelődési Intézet a teljes alkalmazási időben folyamatosan gondoskodik munkájuk módszertani segítéséről. Ez a körülmény biztosítja, hogy a programban alkalmazott szakemberek olyan fejlesztési folyamatoknak lehetnek kezdeményezői, értő gondozói, amelyek hozzájárulhatnak a helyi értékek feltárásához, a közösségek megerősödéséhez, a helyi gondok megoldásában való önkéntes részvétel változatos formáinak éltetéséhez. Az így létrejövő értéktöbbletnek garanciája a szervezet és a Művelődési Intézet partneri együttműködése.

Az elmúlt évben elkezdett Kulturális Közfoglalkoztatási Program lehetséges folytatása érdekében ezúton kérem, hogy amennyiben partnerként részt kíván venni az újabb programon, 2014. április 15-ig jelezze azt az előzetes online szándéknyilatkozat kitöltésével ITT.

 

Amennyiben a programmal vagy a szándéknyilatkozat kitöltésével kapcsolatban kérdése van, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  e-mail címen kollegáim szívesen állnak rendelkezésükre.

Együttműködését köszönöm, további eredményes munkát kívánok!


Budapest, 2014. április 8.


Tisztelettel:
Závogyán Magdolna
főigazgató

 _________________________________________________________________________________________________________________

A jelenleg megvalósítás alatt álló Kulturális Közfoglalkoztatási Program dokumentumai

/storage/files/files/kozfoglalkoztat__si_program_honlapanyag,doc típusú fájlKulturális Közfoglalkoztatási program 2013. november 1. - 2014. április 30. dokumentumai
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés