FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

IX. Majorbéli géptalálkozó

Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő 
Szeretettel várjuk látogatóinkat 2014. július 26-án, szombaton a géptalálkozó hangulatos helyszínén, Keszthelyen, a Festetics György által 1797-ben alapított Georgikon kéthektáros műemlék majorjában!

A géptalálkozó alkalmával működés közben is láthatják a múzeum erőgépeit, eszközeit, melyek közül a legnevesebbek: az ország legidősebb traktora, az 1924-ben gyártott HSCS nyersolajtraktor, a százéves Fowler-féle  kétgépes gőzeke, az idei évben felújított HSCS gőzlokomobil, a HSCS Austrohofherr cséplőgép és egy szöges-dobos cséplőgép.  Az érdeklődők megismerkedhetnek gépgyűjtőkkel, működés közben is láthatják veterán mezőgazdasági gépeiket, és meggyőződhetnek értékmentő munkájuk jelentőségéről. A gyűjtők számára lehetőség nyílik tapasztalatcserére, új munkakapcsolatok kialakítására és a régi kapcsolatok ápolására. 

A szokásos programot aratási bemutatóval is kiegészítjük. A tavaly átadott Élménygazdaság gabonaföldjén minden vállalkozószellemű, játékoskedvű, hagyománytisztelő érdeklődő kipróbálhatja a sarlózást, kötélfonást, kévekötést.

Kísérő programok:

Kézi cséplés, gabonatisztítás, őrlés, szalmafonás, aratókoszorú-készítés, arató ételek készítése és fogyasztása, a Múzeum kiállításainak megtekintése, az Élménygazdaság bejárása, ismerkedés  gazdasági növényekkel, őshonos haszonállatokkal, kocsikázás, kiskordézás, hancúrozás a játszópajtában, kézműves foglalkozások, vetélkedők, totókitöltés kicsiknek és nagyoknak.

 A géptalálkozó megrendezéséért a Magyar Mezőgazdasági Múzeum köszönetét fejezi ki a gépeiket bemutató gyűjtőknek és a rendezvényt segítő intézményeknek.

A tavalyi programon készült képeket megtekintheti Galériánkban!

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Helyszín:

Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Georgikon Majortörténeti Kiállítóhely
8360 Keszthely, Bercsényi u. 65-67.

További információ:

Tel.: 83/311-563

georgikon.major(kukac)mmgm.hu

https://www.facebook.com/Georgikon.Major

Módosítás dátuma: 2014. július 11. péntek, 21:50  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés