FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

42. TOKAJI ÍRÓTÁBOR 2014. augusztus 13-15.

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Tokaji Írótábor kuratóriuma meghirdeti a 42. Tokaji Írótábor tanácskozását, amely a befejező fejezete lesz annak a konferenciasorozatnak, amely 2012-ben vette kezdetét. Míg az elsőn az 1945 és 1965, addig 2013-ban az 1965 és 1985 közötti évtizedek történéseit vizsgáltuk.

A soron következő tanácskozás a rendszerváltás időszakának irodalmi mérlegéhez kíván hiánypótló és további kutatásra ösztönző adalékokkal szolgálni – tehát a 80-as évek közepétől lezajló fordulatokat, eseményeket és jelenségeket tárgyalja majd. Az időhatárt természetesen nem lehet szigorúan kezelni, hiszen vannak olyan folyamatok, amelyek 1985 előtt indultak el, de a rendszerváltás éveiben fejtették ki valódi hatásukat – és vannak olyanok, amelyeknek a következményei az ezredfordulóig vagy mindmáig meghatározóak.

A 2014-es tanácskozás tehát már azokat az éveket is vizsgálni fogja, amelyek új technikai, piaci és politikai kihívások elé állították a magyar irodalom szereplőit és műhelyeit. Tárgyalja például a minőségi könyvkiadás autonómiájának kivívását, majd a piacon való fokozatos ellehetetlenülését, az irodalmi hivatás közéleti térvesztésének lehetséges okait is.

Ezúttal, a kárpát-medencei kitekintést tovább szélesítve, lengyel vendégeket is meghívunk, hogy egy, a magyaréhoz hasonló közelmúltú nép irodalmi képviselői is beszámolhassanak a maguk küzdelmeiről.

 

A tanácskozás helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium és a Kollégium. A hagyományok szerint a Tokaji Esték sorozatban alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, felolvasó est, kiállítás, hangverseny és minőségi tokaji borok kóstolása várja a résztvevőket.

 

A táborba való jelentkezést levélben a H – 3501 Miskolc, Postafiók 375. vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.  címre várjuk. A Jelentkezési Űrlap 2014. május 1. – július 12. között honlapunkon is elérhető: www.tokajiirotabor.hu. Érdeklődni lehet a következő számokon: 06-46-359-923, 06-20-453-4890.

 

A Tokaji Írótábor Kuratóriuma

 

T1.jpg

 

T2.jpg

 

T3.jpg

 

T4.jpg

 

T5.jpg

 

T6.jpg

 

Módosítás dátuma: 2014. július 15. kedd, 21:17  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Egy fiatal keresztény politikus, Magyarországról és a kormányzásról

MEGHÍVÓ

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Budapest XV. kerületi csoportja meghívja Önt:

Dr. Rétvári Bence

a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség korábbi elnöke.

Egy fiatal keresztény politikus,

Magyarországról és a kormányzásról

című előadására.

Időpont: 2013. október 10. csütörtök, 18:00

Bővebben...