FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fesztiváloznak az egyetemek a Campus Hungary utcájában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A magyar felsőoktatás népszerűsítése, az ösztöndíjakról szóló tájékoztatók és más színes előadások mellett szórakoztató fejtörő játékokkal, kvízekkel, ajándékokkal várja a látogatókat augusztus 13. és 17. között az Campus Hungary – Egyetemek Utcája a Szigeten. Hét intézmény állította fel sátrát: a Pécsi Tudományegyetem, az Erasmus Student Network, a Kaposvári Egyetem, az International Business School, a Debreceni Egyetem, a Tempus Közalapítvány és a Magyar Rektori Konferencia.

A Campus Hungary sátrában az ösztöndíjrendszerről a szervezők elmondták, hogy négyféle ösztöndíjjal rendelkeznek: szakmai gyakorlat, fél éves részképzés, rövid- vagy csoportos tanulmányi út, és a világ bármely országába pályázhatnak a hallgatók.
A Pécsi Tudományegyetem (PTE) standján egy száz kérdésből álló adatbázis generálja a kvíz kérdéseket, melyek egytől egyik a PTE működésével kapcsolatosak. A vállalkozó szelleműeknek három kérdésre kell helyes választ adniuk. Ezek lehetnek például olyan jellegűek, hogy mi az egyetem kabalaállata, mikor alapították az intézményt, vagy hozzávetőlegesen hány ember jelent meg a legutóbbi egyetemi fesztiválon. A jól válaszolók feliratos pólók, pulóverek, buborékfújók, frizbik és napszemüvegek közül válogathatnak.
Az Erasmus Student Network magyar és angol nyelvű szóróanyagokkal készült. Elsősorban a külföldi hallgatókat várják, hogy segíthessenek nekik eligazodni az ösztöndíjrendszer világában. A részletes felvilágosítás, a promotálás, a programszervezés, a kapcsolatfelvétel, a cserediákok eligazítása, pólódíszítés mellett szótár készítésére invitálják az érdeklődőket, amelyben előny minél több erasmusos kifejezés lefordítása, akár egymás segítségét kérve.
A Kaposvári Egyetem is hozott többnyelvű tájékoztatókat. Az információnyújtás mellett megjelenésük további célja, hogy beszámoljanak újonnan indult angol és magyar nyelvű képzéseikről: a nemzetközi tanulmányok alapszakról, valamint a regionális és környezeti gazdaságtan mesterszakról. Továbbá pihenő sarokkal, tollakkal, karkötőkkel és plakátkirakó játékkal készülnek.
Az International Business School (IBS) informatív jellegű programmal készült, amelyben hangsúlyozzák, hogy az IBS nemzetközi egyetem, ahova 65 különböző országból érkeznek hallgatók. Az intézmény 70 százaléka külföldi hallgató, de nagyobb magyar részvételre is számítanak. A tájékoztatás során beszéltek a Szigettől egyébként nem messze található új helyszínükről: a Graphisoft Parkról. A költözés egyik igen fontos előnye, hogy közel van több multinacionális céghez, melyekkel partnerségi kapcsolatban áll az intézmény.
A Debreceni Egyetem képviselői igyekszenek felhívni a figyelmet rendkívül széles körű képzési hálózatukra. Az érdeklődőkkel való közös beszélgetés után kérdőívet töltetnek ki velük az elhangzottakról, amiért cserébe ajándék sapka vagy napszemüveg jár. A feliratkozott látogatók között pedig óránként értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki. A sátorban jelen van a Hallgatói Önkormányzat is, amely a tájékoztatás mellett vérnyomásméréssel készült.
A Tempus Közalapítvány és a Magyar Rektori Konferencia közös sátrában teljes körű tájékoztatást és minitréninget kapnak az Erasmus+ és a Campus Hungary-ösztöndíj iránt érdeklődők. Logikai labdajátékok és kitűzőkészítés mellett az EU-s műveltségüket és a közoktatással kapcsolatos tudásukat tesztelhetik, amiért például fogkefét, labdát kaphatnak. A sátorhoz tartozik még egy világtérkép is, amelyen a magyar diákok bejelölhetik azt a helyet, ahova Erasmussal kimennek, a külföldi fesztiválozók pedig azt, hogy mely országból érkeztek.
Az Egyetemek Utcájában ezek mellett előadások, koncertek, játékok várják az érdeklődőket. A fesztiválozók óriás térképen jelölhetik be a magyar megyeszékhelyeket vagy az italok eredetének helyét. Készülnek a számukra kirakós játékkal is, amelyen a magyar kutatókat és találmányait kell párosítani, illetve magyar népdalokat is lehet tanulni.
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2014. augusztus 18. hétfő, 12:53  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés