FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Biringázni egy élmény!

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A kerékpáros közlekedésben az elmúlt évek látványos mennyiségi fejlesztéseit követően főként minőségi fejlesztések várhatók a 2014-2020-as uniós költségvetési időszakban - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM)közlekedésért felelős helyettes államtitkára kedden, Budapesten.

Becsey Zsolt a Bringázni Élmény! kerékpáros fejlesztési program konferenciáján hozzátette: a kerékpáros közlekedés mára szinte önálló közlekedési alágazatnak tekinthető. A helyettes államtitkár szükségesnek nevezte a több mint 4000 kilométer hosszúságú magyarországi kerékpárutak összekapcsolását, megteremtve ezzel a szabadidős és hivatásforgalmi (munkába, iskolába járás) kerékpározás feltételeit. A kiépült hálózatok karbantartásához pedig elengedhetetlennek tartotta a társadalmi szemléletformálást is.

Berencsi Miklós, a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) osztályvezetője az MTI kérdésére elmondta: 2020-ra teljesen elkészülhet a fővárost a Balatonnal összekapcsoló kerékpárút, megújulhat a Balaton körüli útvonal is, amelyen a tervek szerint kiépülnek a hiányzó szakaszok, szélesebbé, valamint az elhasználódott burkolatok cserélésével biztonságosabbá válik a bringakörút.

Hasonló fejlesztések várhatók a Németországon és Ausztrián átívelő EuroVelo 6-os európai kerékpáros túraútvonalon is, azaz a Rajkától Budapest déli agglomerációjáig tartó szakaszt átfogóan, a Duna mindkét partján korszerűsítik majd.

Hozzátette: az idén kapott 768 millió forintos uniós forrásból a projektek engedélyezéséhez és kivitelezéséhez szükséges megvalósíthatósági- és döntés-előkészítő tanulmányok elkészültek, a következő hét évre tervezett fejlesztésekhez mintegy 90 milliárd forintra lenne szükség, túlnyomórészt szintén uniós forrásból.

A KKK osztályvezetője arról is beszámolt, hogy javaslatot tesznek a kerékpározással kapcsolatok feladatok koordinációját ellátó központi szervezetre, kidolgozzák a hosszú távon működő kerékpárforgalmi létesítmény üzemeltetési és fenntartási rendszerét.
Forrás: MTI, http://hir6.hu/cikk/105160/biringazni_egy_elmeny
Módosítás dátuma: 2014. december 03. szerda, 15:50  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés