FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Fényírás a Fogasházban – 2011. május 6-7.

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Fiatal Írók Szövetsége szeretettel hív minden érdeklődőt a Fogasházban (Budapest, Akácfa utca 51.) 2011. május 6-7.-én délutántól hajnalig tartó minifesztiváljára, amelyen a kortárs fiatal irodalom ad találkozót az elektronikus- és kísérleti zenével és a fényfestéssel. A két nap során felolvasások, lapbemutatók, koncertek és dj-fellépések mellett a BudapestRebelinstallációja és vetítése vizuálisan értelmezi újra az elhangzó szövegeket a Fogasház tereiben. A fellépő szerzők művei és a bemutatkozó folyóiratok példányai a helyszínen megvásárolhatóak.

 

 

Program:

Május 6. péntek

17.00 PRAE – lapbemutató

A lapot két szerkesztője, Balogh Endre és Pál Dániel Levente, valamint az utóbbi lapszámokban közreműködő szerzők mutatják be

18.00 Lesi Zoltán, Balla István, Csepregi János, Borbáth Péter és Neszlár Sándor olvasnak fel műveikből

19.30 Kéknyúl-trió – Premecz Mátyás (The Qualitons, Barabás Lőrinc Eklektric) bűvöli a Hammond-orgonát Badics Márk (dob) és Zádor Tamás (gitár) kíséretében.

21.00 Clairwood & Bodó zenéje és a BudapestRebel installációja

Május 7. szombat

17.30 Izsó Zita, Falvai Mátyás, Palágyi László, Király Farkas és Ayhan Gökhan olvasnak fel műveikből

18.30 Symposion és Roham! Lapbemutató

A szabadkai-szegedi Symposion (Sirbik Attila, Bencsik Orsolya, Orcsik Roland, Nemes Z. Márió) és a budapesti Roham! (Bánki Ákos, Szöllősy Géza, Mikó Csaba, Stark Attila,Korchma Zsombor, Tick Péter, Vidák Zsolt, Baranyai András, Sirály Dóri, Szabó Levente) mutatják be folyóirataikat és művészeti projektjeiket, zárásként Takács Tibor, Borza Ákos ésBartha Márk (Defa) koncertjével

21- Tolo (LavaLava) Ambient, Lounge szett

24- Crimson & Chrom

03- Dean Olbricht

Az egész éjszakás dj-szettek során mindkét este a BudapestRebel szolgáltatja a vizuális műsort: a nagyteremben tartott vetítést és a Fogasház különböző pontjaira diavetítővel sugárzott szövegeket és képeket a műsorban résztvevő szerzőknek és a Fiatal Írók Szövetségének tagjainak (többek között Bencsik Orsolya, Macsovszky Péter, Nemes Z. Márió, Szabó Marcell,Sirbik Attila, Falvai Mátyás, Csáki Rita, Lengyel Zoltán, Debreceni Boglárka, Domokos Mátyás, Ayhan Gökhan, Palágyi László, Izsó Zita, Borbáth Péter, Neszlár Sándor, CsepregiJános, Kollár Árpád, Szőllőssy Balázs, Király Farkas) szövegei inspirálták.

Az esemény a Fiatal Írók Szövetségének szervezésében valósul meg, az NKA és a MASZRE támogatásával.


FISZ Creative Group

 

Módosítás dátuma: 2011. május 05. csütörtök, 20:30  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Készül az új ifjúságvédelmi stratégia

Készül az új ifjúságvédelmi stratégia, amely az ifjúságot érő káros hatások elleni védekezés alapjául fog szolgálni - mondta el az emberi erőforrások minisztere a Fejér megyei Ráckeresztúron.

Balog Zoltán a Magyarországi Református Egyház Fiatalkorúak Rehabilitációs Otthonában rendezett, Szerhasználó tinik rehabilitációja című szakmai konferencián hangsúlyozta, hogy az akcióterv fő iránya az oktatás-nevelés, a tehetséggondozás, a foglalkoztatás és az otthonteremtés.

Bővebben...