FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Bánffy György Kulturális Szalon Programjai

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Bánffy Zeneszínház és a Bánffy Szalon tapasztalt, önállóan dolgozó közönségszervezőt keres előadásaihoz jutalékos rendszerben. Jelentkezni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a 20/4146644-es telefonszámon lehet.  

----------------------------------------

Szabó Zoltán Attila: Gershwin szerelmei

2015. február 26. 19 óra

2015. március 26. 19 óra

2015. április 19. 19 óra

Helyszín: Duna Palota Színházterem

(V. ker. Zrínyi u. 5.)

Szereplők:
George Gershwin: Barabás Kiss Zoltán
Kay Swift / Paulette Chaplin: Fehér Adrienn
Közreműködik Fehér Gábor és Veér Bertalan

Smink, haj: Leblanc Ica

Rendező: Márkó Eszter

„Az első magyar jazz-fantasy: Szabó Zoltán Attila Gershwin szerelmei című alkotása.

Ahogy a szerző az e heti felvezető sajtótájékoztatón magyarázta, a rövid ideig (1889 – 1937) élt amerikai zeneszerző, George Gershwin és két legnagyobb szerelme, Kay Swift (komponista) és Paulette Goddard (Charlie Chaplin felesége, Gershwin számára a „végzet asszonya”) térnek vissza amolyan szellemként, dalokkal, történetekkel, teremtenek kapcsolatot a múlt és jelen között. Az egyszerre ironikus, egyszerre drámai mesében – a jazz köré, mellé „építve” – a létezés értelmét is firtatják.

Ahogy a címszereplő, Barabás Kiss Zoltán fogalmazott, az életében nagy fájdalmakkal küszködő Gershwin itt most kiteljesedik, nincsenek problémák, csak érzelmek és az őt igazán jellemző fanyar humor.”(forrás: Raffai Ferenc)

Jegyár: 3000 Ft, 2500 Ft (diák, nyugdíjas, Bánffy Szalon tag)

A Zeneszínház előadásaira a zeneiskolák, művészeti szakközépiskolák és a Zenakadémia hallgatóinak 500 Ft-os szakmai jegyet biztosítunk.

Jegyek igényelhetők a helyszínen a jegypénztárban, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a 20/4146644-es telefonszámon.

----------------------------------------------

Február 25. szerda 18.00: Az elhallgatott razzia – Vérengzés Újvidéken 1944/45
Megemlékezés a kommunizmus délvidéki áldozatairól

Polgárok Háza, Díszterem


Résztvevők: Dr. Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, Dr. Szakály Sándor történész, Matuska Márton újvidéki újságíró, Mák Ferenc művészettörténész. Szabó Annamária délvidéki népdalokat énekel


1942 telén a Délvidéken állomásozó magyar honvédcsapatok és csendőralakulatok egy része által végrehajtott partizánvadász-razziákban mintegy háromezer-háromszáz ember vesztette életét. A túlkapások napfényre kerültek, felelősségre vonták a bűnösöket. Két és fél évvel később jöttek a titói partizán vérengzés napjai: a Délvidéken különleges kegyetlenséggel, szervezett magyarirtás folyt, a terület eldélszlávosítása érdekében.
A helyszínen megvásárolható Matuska Márton: Az elhallgatott razzia – Vérengzés Újvidéken 1944/45 című kötete, mely a Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával, a Keskenyúton Alapítvány gondozásában jelent meg.

                                                      -------------------------------------------------------------------------

A Magyar Yeats Társaság
egynapos konferenciát hirdet
W.B. YEATS MA
címmel, a Nobel-díjas ír költő, író, drámaíró születésének 150. évfordulója alkalmából szervezett rendezvénysorozat részeként.

A konferenciára 2015 április 29-én kerül sor Budapesten a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
A Yeats-életmű bármely részére, aspektusára reflektáló, valamint magyar irodalmi rokonságát, a magyar irodalomra/egyes szerzőkre tett hatását tárgyaló, angol vagy magyar nyelvű előadással lehet jelentkezni a konferenciára.


A plenáris előadást a nemzetközi hírű Yeats-kutató,
Margaret Mills Harper
Glucksman Professor
University of Limerick, Írország
A Nemzetközi Yeats Nyári Egyetem Igazgatója,
A Nemzetközi Yeats Társaság elnöke tartja.


Az előzetes jelentkezéseket március 1-ig várjuk a következő címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. . Ebben kérjük feltüntetni a nevet, címet, intézményi hovatartozást, ha van. A 200- 250 szavas rezümét március 31-ig kérjük ugyanerre a címre. További részletekről később adunk tájékoztatást.


Információk a Magyar Yeats Társaság honlapján is találhatók:
http://yeatshungary.wordpress.com


Mindenkit szeretettel várunk a konferenciára,
a Szervezőbizottság nevében
Dr. Bertha Csilla
A Magyar Yeats Társaság Tiszteletbeli Elnöke
Debreceni Egyetem
Angol-Amerika Intézet

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Parlamenti gyakorlat az Országgyűlés Hivatalában 2013-2014 – Pályázat gyakornoki programban való részvételre egyetemi és főiskolai hallgatóknak

Az Országgyűlés Hivatala gyakornoki programot indít egyetemi és főiskolai hallgatók részére a 2013/14-es tanévben, amelyre pályázatot írt ki.

A pályázat célja

A gyakornoki program célja, hogy a hallgatók megismerjék az Országgyűlés szervezetét és működését, és közvetlen betekintést nyerjenek a törvényalkotási folyamat részeibe.

Bővebben...