FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Március 8-ig még beadható az OSAP 1438 Közművelődési statisztika

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Március 8-ig még beadható az OSAP 1438 Közművelődési statisztika

2015. március 1-jéig közel 4500 szervezet nyújtotta be közművelődési tevékenységére vonatkozó statisztikai jelentését. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma az adatszolgáltatás határidejét meghosszabbította 2015. március 8-ig.

A közművelődési statisztika átfogó célja, hogy az adatok elemzéséből következő megállapításokkal, fejlesztési javaslatokkal támogassa a Nemzeti Művelődési Intézet, a közigazgatási szervek és az ágazati vezetés munkáját, egyben elősegítse a közösségi és egyéni művelődés feltételeinek javítását, valamint az ezek megvalósulására létrehozott intézmények és szervezetek működését. A cél eléréséhez elengedhetetlen fontosságú a közművelődési terület teljes körre kiterjedő adatgyűjtése.

 

Még egy újabb hét áll rendelkezésre az OSAP 1438-as számú közművelődési statisztika adatszolgáltatóinak, hogy a Kulturális Statisztika honlapon az elektronikus adatlap feltöltésével eleget tegyenek a 2014. évi közművelődési tevékenységükre vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettségüknek, összegezzék és számot adjanak eredményeikről.

Az OSAP 1438-as számú statisztikai jelentés adatszolgáltatói körébe tartozik valamennyi alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytató költségvetési szerv, társadalmi, civil szervezet, alapítvány, közalapítvány, gazdasági társaság, vállalkozás, egyéni vállalkozás.

Országosan közel négyezer-ötszáz partner már feltöltötte vagy megkezdte a statisztikai jelentés kitöltését. További legalább háromezer-ötszáz jelentés beérkezése várható az adatszolgáltatás végéig.

A honlapról letölthető kitöltési útmutató mellett a közművelődési adatgyűjtést feldolgozó megyei központok folyamatosan segítik az érdeklődőket a kulturális statisztikai rendszer használatával kapcsolatos technikai problémák megoldásában, az elektronikus felületen történő tájékozódásban, a jelentőlapon szereplő fogalmak értelmezésében és a jelentés kitöltésében.

A Kulturális Közfoglalkoztatási Programhoz érvényesen csatlakozni akkor lehetséges, ha a potenciális partnerszervezet amennyiben alapfeladatként közművelődési tevékenységet folytat, az OSAP 1438 jelentést a 2014. évi közművelődési tevékenységről 2015. március 8-ig teljesíti.

Munkatársaink a Nemzeti Művelődési Intézet megyei irodáiban telefonon, elektronikus levélben és — előzetes időpont egyeztetés alapján — személyes konzultáció formájában is várják a partnerek tájékozódó jellegű megkereséseit.

A határidő betartása és a statisztikai adatlap pontos kitöltése érdekében javasoljuk a szervezeteknek és a jelentést kitöltőknek — különösen azoknak, akik első alkalommal szolgáltatnak közművelődési statisztikát —, hogy ne hagyják az utolsó napokra az adatszolgáltatást, melynek határideje 2015. március 8.

Módosítás dátuma: 2015. március 02. hétfő, 21:28  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Szegeden fiatalokkal konzultál Mihalovics Péter miniszteri biztos

„Csak a fiatalokkal együttműködve lehet olyan országot építeni, amely valódi jövőképet nyújt számukra, ezért az ifjúság ügyét ezentúl stratégiai területként kell kezelni” – vallja Mihalovics Péter miniszteri biztos, aki párbeszédre hívta az érintett korcsoportot képviselő szervezeteket és civileket. Csütörtökön délelőtt a megyeházán ismertette velük az Új Nemzedék Jövőjéért programot, és mint portálunknak elmondta, számít a résztvevők építő jellegű javaslataira, ötleteire.

Bővebben...