FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Rákóczi Szövetség nyári táborai

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Idén is megrendezi nyári táborait hagyományaihoz híven a Rákóczi Szövetség. A szervezet 15 rendezvényén mintegy 1500 Kárpát-medencei magyar diák és tanár vesz részt az elkövetkező hetekben.

A szövetség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a programok között általános iskolásoknak szóló anyanyelvi táborok, középiskolás és főiskolás tábor, valamint történelem és magyar irodalom szakos tanároknak szóló rendezvények szerepelnek. Az anyanyelvi táborok - Baján, Tatán, Győrött és Pécsett - a szórványban élő külhoni magyar diákoknak kínálnak lehetőséget arra, hogy anyanyelvüket felszabadultan használhassák és élvezzék Magyarország vendégszeretetét - írták.

A sátoraljaújhelyi középiskolás táborban 380 Kárpát-medencei diák és tanár vehet részt a Rákóczi Szövetség középiskolai szervezeteinek képviseletében egy héten keresztül számos programon, amelyek között szerepel kassai kirándulás, de lesznek előadások, koncertek, műveltségi és sportvetélkedők is.

Ópusztaszeren 95 történelemtanár, Gyöngyösön 80 magyar nyelv és irodalom szakos tanár számára továbbképzést, kapcsolatépítést szerveznek.

Prágától Bukarestig a különböző egyetemi városok magyar diákszervezeteinek képviselői a szentendrei Papszigeten táborozhatnak augusztus végén.

Negyedik alkalommal kapcsolódik be a Rákóczi Szövetség az Erzsébet Táborok felvidéki résztvevőinek megszervezésébe. Ennek keretében 110 rászoruló általános iskolás korú diák zánkai üdültetésének megszervezését, valamint 140 felvidéki középiskolás székelyföldi táboroztatását segíti a szövetség. Emellett a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatalával közösen 120 kárpátaljai diákot látnak vendégül a Nándorfehérvári Diadal Emléknapja elnevezésű történelmi kiránduláson.

(Forrás: MTI)
(www.edupress.hu)

Módosítás dátuma: 2015. július 03. péntek, 10:59  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Atombázisból ifjúsági tábort építenének

 

Építészekkel, tervezőkkel és ingatlanfejlesztőkkel egyeztet a Keresztény Ifjúsági Szállások Szövetsége a nagyvázsonyi Kis Moszkvának nevezett objektum ügyében. A szervezet jelezte, diáktáborrá alakítaná a két évtizede üresen álló, lepusztult volt szovjet katonai komplexumot. A helyi önkormányzat 2006 óta ötletel, s 2008-ban a Honvédelmi Minisztérium is hozzájárult, hogy ingyenesen megkapják a területet, azóta célzottan keresik a befektetőt. Ha az elképzeléseket a kormány is támogatja, még az idén megkezdődhet a beruházás, és jövő nyáron megérkezhetnek az első gyermekcsoportok.

Bővebben...