FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Átadták a bicskei Batthyány-kastély felújított történeti kertjét

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Átadták csütörtökön a bicskei Batthyány-kastély felújított történeti kertjét, amelyre a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) európai uniós támogatásból több mint 237 millió forintot fordított.

Az ünnepélyes záróeseményen Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára kiemelte: a hely szelleméhez méltó módon újult meg a kastélypark.

Az államtitkár szerint a beruházás nagymértékben emeli az egész kastélyépület és környezete színvonalát. Emlékeztetett arra, hogy van még teendő, hiszen az épület külső felújítása még hátravan.

Fotó: MNV Zrt.

Marjay Gyula, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) ingó- és ingatlanvagyonért felelős főigazgatója közölte, hogy a tó szigetére vezető híd is újjáépült, a park több pontján szökőkutak létesültek, a pipázó előtti díszmedence visszanyerte korhű állapotát, és az egykori üvegház romjai is bemutathatóvá váltak.

Tessely Zoltán, Bicske országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy Bicske fejlődésének újabb szakasza zárul le a kastélypark átadásával, de azt követően is nagy terveket dédelgetnek a Forster Központ Nemzeti Kastélyprogramjának köszönhetően.

Fotó: MNV Zrt.

Az épületben működő Kossuth Zsuzsa Gyermekotthont körülvevő kert Magyarország egyik első angolparkja, mely mintegy 12 hektárnyi területen helyezkedik el. A 18. század végén építették ki és máig ez a legnagyobb összefüggő zöldterület Bicske városában. Az állami tulajdonban lévő kastély épületében 1929 óta gyermekotthon működik, jelenleg 9 lakásotthon ad menedéket nehézsorsú, súlyosan hátrányos helyzetű, veszélyeztetett, közöttük sok árva és félárva gyermeknek. A gyermekotthon felzárkóztató 8 osztályos, 8 évfolyamos és sajátos nevelési igényű gyerekek oktatását is végzi.

(MTI)

Módosítás dátuma: 2015. július 10. péntek, 11:22  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés