FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A Megtestesülés Misztériuma - Kiállításmegnyitó

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Karácsonyi válogatás a Molnár C. Pál emlékmúzeum és a kecskeméti Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálék anyagából.

A Göcseji Múzeumnak a karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó képzőművészeti tárlata két részre oszlik. A kiállítótér kisebb, első részében egy Molnár C. Pál festőművész képeiből összeállított, a Teremtéstől a Megtestesülésig tartó ívet ábrázoló klasszikus ciklus lesz megtekinthető, melyben a hangsúly a karácsonyi (Születés, Királyok imádása) és az azt közvetlenül megelőző (Angyali üdvözlet, Vizitáció), illetve követő (Menekülés Egyiptomba) eseményekre esik. E ciklus a hagyományos ikonográfia segítségével enged betekintést a karácsony misztériumába.

A kiállítás másik, nagyobb része válogatást nyújt az eddig hét állomást megért kecskeméti Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennále anyagából. A páros esztendőkben megrendezésre kerülő seregszemle a kortárs vallásos művészet talán legrangosabb hazai fóruma. A zalaegerszegi bemutatóra az Isten megtestesülésére és a Megváltásra fókuszáló keresztény tanításnak a karácsonyhoz tágabb, olykor átvitt értelemben kapcsolódó mai művészi interpretációiból válogattunk.

A kiállítás tartalmi oldala egységes, a formai megközelítés révén elkülönülő két résszel pedig azt kívánjuk megvilágítani, hogy az örökkévalóra irányuló tartalom nem csupán a hagyományos, hanem a kortárs művészeti eszközökkel is teljes mértékben kifejezhető.

----------------------------------------------------------------
GÖCSEJI MÚZEUM 
8900 Zalaegerszeg, Batthyány u. 2.

Módosítás dátuma: 2015. november 09. hétfő, 18:04  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Civilek az ifjúságpolitika alakításában

A fiatalokat nevelő és képviselő civil szervezetek nagyobb szerepet kapnak az ifjúságpolitikábanÁtalakul a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny legutóbbi számában jelent meg. Az átalakulással az eddigi tagok mandátuma megszűnik, a testület munkájában ezután az elnökön kívül csak civil szervezetek vesznek részt. A grémium javaslattevő, véleményező és tanácsadói feladatokat lát el, segítve a kormány, valamint a gyermek- és ifjúságpolitikáért felelős miniszter munkáját.
Bővebben...