FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Magyar szecessziós építészet Európában / Hungarian art nouveau architecture in Europe

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Sógor Csaba európai parlamenti képviselő által szervezett, Bagyinszki Zoltán fényképeivel színesített tablókból álló tárlat a Kárpát-medence területén található magyar szecessziós építészeti örökséggel bíró városok meghatározó épületeit kívánja felvonultatni, hangsúlyozva azok európai és egyetemes értékét.

A tablókon túl különböző térinstallációk, slideshow és egy épületmakett vezeti be a látogatókat a szecesszió világába. A kiállítás továbbá a szecessziós építészet örökségvédelmének jelenére és anomáliára is igyekszik felhívni a figyelmet, hiszen a stílus reneszánsza ellenére számos (magyarországi és határon túli) épület mára teljesen elpusztult vagy olyannyira méltatlan állapotban v...an, hogy mielőbbi felújítást és figyelmet igényelne.

Szervező: Sógor Csaba, Európai Parlamenti képviselő
Kurátorok: Papp Linda, Zámbó Lilla
A kiállítást megnyitja: Sógor Csaba és Prof. Dr. Klein Rudolf

Projekt koordinátor: Papp Linda
Fényképezte: Bagyinszki Zoltán, Papp Linda, Zámbó Lilla
Makett: Szögi Tamás
Grafika és design: Papp Linda
Szakmai tanácsadó: Brunner Attila, Oniga Erika, Gál Zsófia
Lektorálta: Maud Wanwalleghem, Parajdi Andrea, Virág István
Közreműködtek még: Berecz István, Babics Anna, Kern Anita, Gyulai Levente, Molnár Noémi, Bukta Anikó, Henter Hunor, Lajta Béla Virtuális Archívum

18:00
Jövő héten · -4–-1°, Havas eső
For English scroll down


 ____________________
The exhibition organised by Csaba Sógor, Member of the European Parliament, is presenting cities whith a rich Art Nouveau heritage and its most prominent buildings built in the area that is current Hungary, Slovakia, Ukraine, Romania, Serbia, and Croatia by emphasizing their European and universal value. Apart from the pictures mostly taken by Zoltán Bagyinszki, different installations, a slideshow and a building maquette introduce the visitors to the world of Art Nouveau.
Furthermore, the exhibition aims to raise the attention the current state of the heritage preservation and its anomalies. Despite of the „renaissance”of the style, one can note several buildings, which are demolished or which are now in an unworthy condition and would require attention and urgent renovation.

Organised by: Csaba Sógor, Member of the European Parliament
Curators: Linda Papp, Lilla Zámbó
Inaugural: Csaba Sógor and Prof. Dr. Rudolf Klein

Project coordinator: Linda Papp
Photography: Zoltán Bagyinszki, Linda Papp, Lilla Zámbó
Modell: Tamás Szögi
Graphics and design: Linda Papp
Professional advisor: Attila Brunner, Erika Oniga, Zsófia Gál
Lectured by: Maud Wanwalleghem, Andrea Parajdi, István Virág
Contributors yet: István Berecz, Anna Babics, Anita Kern, Levente Gyulai, Noémi Molnár, Anikó Bukta, Hunor Henter, Lajta Béla Virtuális Archívum

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A fiatalok elvándorlása nem visszafordíthatatlan

A Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter szombaton Budapesten, a Fidelitas országos kongresszusán hangsúlyozta: nem adminisztratív eszközökkel kell megakadályozni, hogy külföldre menjenek a fiatalok.

A magyar politika feladata, hogy olyan bővülő munkaerő-piaca legyen az országnak, ahová szívesen visszajönnek a magyar fiatalok, és szívesen jönnek fiatalok más uniós országokból is - jelentette ki.

Navracsics Tibor elmondta: nem hisz az önálló ifjúságpolitika mint kormányzati politika létjogosultságában, hisz viszont abban, hogy léteznie kell egy ifjúságpolitikai programnak, amely az új nemzedék, az ifjúság szempontjából fogalmazza meg a kormányzati politikai gondolatokat.

Hangoztatta: a Fidelitas olyan nemzedéki tömörülés, amely a közélet mellett köteleződik el, és ez óriási érték.Fotó: Burger Zsolt{jcomments on}

Bővebben...