FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Országos szakkollégiumi találkozónak adott otthont a Móra Ferenc Kollégium

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Január 22-én és 23-án, története során első alkalommal, a szakkollégiumi mozgalom Szegeden tartotta az Interkollt (Szakkollégiumok Egyeztető Fóruma), melyet a szervezők szakkollégiumi találkozóval kötöttek össze.

2016. január 25., hétfő • Cikk nyomtatása • Küldés e-mailben
Fotó: Izing Máté

interkoll_mora_kollegium


Harminchárom szakkollégium hetvenöt képviselője látogatott el a hétvégén Szegedre, hogy részt vegyen az Interkollon, melyet első alkalommal szervezett szegedi intézmény, az SZTE Móra Ferenc Szakkollégiuma, vendégül látva szinte az összes hazai szakkollégiumot, szerte az országból, Soprontól Egerig, Pécstől Debrecenig. „Az Interkoll a szakkollégiumok legfelsőbb egyeztető fóruma, döntés-előkészítő és a döntéshozó szerv, amely, ha vidéken szervezik, több napos szakkollégiumi találkozóval kapcsolódik össze, hogy a szakkollégisták megismerhessék egymást, a rendezvénynek otthont adó várost és a város felsőoktatási intézményét. Így történt például Eger vagy Pécs esetében is, most pedig Szeged debütált a szervezésben” – tájékoztatott Kovács Attila, a Móra Szakkollégium igazgatója. A kollégiumközi gyűlésen döntés született a szakkollégiumok nyári táboráról, melynek szintén Szeged és a Móra ad otthont, a szakkollégiumok képviselői a szakkollégiumi minősítés menetéről, ennek kapcsán a kormányzattal való egyeztetésről és a minősítési folyamat egységesítéséről is rendelkeztek, valamint szakmai workshop is a rendezvény részét képezte. „Három éve vagyunk minősített szakkollégium, fontosnak tartjuk, hogy minél nagyobb részt vállaljunk a közösségi élet szervezésében, ugyanis így könnyebb egyeztetni a szakmai programokról, például konferenciákról, valamint a rendezvényeken kialakított kapcsolatok számos lehetőséget biztosítanak hallgatóink számára is” – fejtette ki Kovács Attila.

A szakmai programok mellett könnyedebb elfoglaltság is várta a szakkollégistákat: borkóstoló, városnézés, a vendégeskedő hallgatók intézetvezetők, dékán-helyettesek vezetésével külön-külön megismerkedhettek a Szegedi Tudományegyetem karaival. „Célul tűztük ki azt, hogy az egyeztető fórumnak adjunk egy informális jelleget is, hogy a szakkollégisták a szakmai kapcsolatok mellett baráti viszonyt is kialakíthassanak, úgy érezzük, hogy ezt sikerül is elérnünk, ugyanúgy, mint azt, hogy a vendégeinknek megmutassuk a város és a Móra sokszínűségét” – mondta el Filep Tamás, a Móra Ferenc Szakkollégium Szakmai Bizottságának elnöke.

Első alkalommal tartotta a szakkollégiumi mozgalom Szegeden az Interkollt.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=603759

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 24.

Szekeres Tamás 

Módosítás dátuma: 2016. január 25. hétfő, 19:22  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Réthelyi: maradandó eredményeink vannak

Több európai szintű eredmény született a tárca területén a magyar uniós elnökség alatt.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériuma (NEFMI) a magyar európai uniós elnökségi félévet lezáró sajtóreggelit adott a Vigadó téren álló Columbus Hajón. A tárcavezető kötetlen beszélgetésen adott tájékoztatást a sajtó képviselőinek az általa irányított szakterületeken (sport, egészségügy, oktatás, kultúra, család- és ifjúságügyek) elért európai szintű eredményekről.

Bővebben...