FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Zalaegerszegen Péntektől fesztivál - csütörtöktől útlezárás

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

img 5787 2

Csütörtök nulla órától építés és térrendezés miatt lezárják a zalaegerszegi Kossuth utcát, hiszen a hétvégén kerül sor az Egerszeg Fesztivál legfőbb programjaira. A belvárosban három színpadon koncertek és egyéb kísérőrendezvények, a főutcán pedig borászok és árusok várják a közönséget. A részletekről a városházán tartott sajtótájékoztatót Balaicz Zoltán polgármester, és Tompa Gábor, a szervező Kvártélyház Kft. ügyvezetője.

A polgármester elmondta: tavaly változtattak a fesztivál struktúráján. Az egy hónapossá bővült programsorozat hagyományosan a város napján (május 13.) veszi kezdetét, majd tematikus hétvégék következnek, az esemény aztán június közepén csúcsosodik ki a koncertekkel tarkított hosszú hétvégébe. Idén erre június 10-12-én kerül sor. Az Egerszeg Fesztiválra a testvérvárosokból is érkezik egy népes delegáció, akiket pénteken délelőtt köszöntenek a város Dísztermében.

Tompa Gábor úgy látja, hogy sikeres volt az előző hetek tematikus koncertsorozata. A Dísz téren folk-, majd klasszikus zenét láthatott és hallhatott a közönség, az elmúlt hétvégén pedig helyi együttesek álltak színpadra.

A mostani hétvégén a Széchenyi téri Nagyszínpadra, a Dísz téri Fesztiválsátorba és a zsinagóga melletti Harmadikszínpadra várják a zalaegerszegieket és az ide látogató turistákat. Péntek este a jazz- és a világzene képviselteti magát, hiszen fellép a Ghymes, a Holdviola, a Special Providence, valamint a Modern Art Orchestra (ők már délelőtt Hajós Andrással közösen a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben is adnak egy koncertet). Szombaton és vasárnap többek között olyan sztárokat láthat a közönség, mint a Halott Pénz, az Ivan and the Parazol, Charlie, Hrutka Róbert de a zalaegerszegi kötődésű Takáts Eszter és Odett is fellép.

A Kossuth utcán és környékén közel hetven kiállító (borász, kézműves, és más árus) várja majd a fesztiválozókat különféle portékával és ízletes csemegével. A szervezők szerint erős lesz a gasztronómiai kínálat. Ahogy Tompa Gábor fogalmazott: aki itt nem talál jó bort, az nem is szereti a bort, aki nem talál jó ételt, az nem is szeret enni igazán.

Az Egerszeg Fesztiválon a gyerekek is részt vehetnek izgalmas programokon, hiszen a Harmadikszínpadon bábelőadások, a zsinagóga parkolójában pedig játékpark várja őket.

A fesztivál hivatalos megnyitójára pénteken 16 órakor kerül sor a Nagyszínpadon, előtte fél négytől lesz gyülekező a városháza előtti téren, ahonnan elindul a fesztivál-menet a Széchenyi tér felé.

Forrás: http://www.zalamedia.hu/kultura/67704-pentektol-fesztival-csutortoktol-utlezaras.html

Tompa Gábor elmondta: az Egerszeg Fesztivállal nem érnek véget a belvárosi programok, hiszen június 13-tól közel egy hónapon át EB-Vitamin Napok várják a drukkereket és a kikapcsolódni vágyókat a Dísz téren.

Módosítás dátuma: 2016. június 07. kedd, 18:03  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Megtartotta első ülését a Dömötör Csaba által vezetett YEPP új elnöksége - beszámoló a ciprusi nyári egyetemről

Idén nyáron is megtartotta a YEPP (az Európai Néppárt ifjúsági szervezete) szokásos nyári rendezvényét, mely számunkra azért is volt különleges, mert ez volt az első esemény, amelyre Dömötör Csaba már a szervezet elnökeként érkezett. A majdnem 30 országból érkező résztvevők ezúttal Cipruson találkoztak, a Nedisy vendégszeretetét élvezve. A Fidelitast Csabán kívül Henter Lilla és Faragó Csaba a Fidelitas Külügyi Kabinetjének tagjai képviselték.

Bővebben...