FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Felhívás a Mikes Kelemen Program kutatói szakaszában való részvételre

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Magyar Diaszpóra Tanács és Magyarország Kormányának döntése nyomán a Mikes Kelemen Program 2016-ban is folytatja munkáját. A Program célja, hogy a diaszpórában élő magyar honfitársaink megsemmisüléstől veszélyeztetett könyvtári, levéltári hagyatékait rendezett módon összegyűjtse, Magyarországra szállítsa és elhelyezze.

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága legalább középszintű angol nyelvtudással, valamint kutatási tapasztalattal rendelkező könyvtáros, levéltáros, történész végzettségű kutatók jelentkezését várja a Mikes Kelemen Program külföldi szakaszának megvalósításához. 

A jelentkezők közül kiválasztott kutatók 2016. október 1. - 2017. január 31. között – az Országos Széchényi Könyvtár és a Magyar Nemzeti Levéltár szakmai felügyelete mellett – a diaszpóra magyarság könyvtári, levéltári hagyatékának összegyűjtésében, a közösségek történetéről végzett kutatásban vehetnek részt.

További információkat a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. oldalon!

Forrsás:

http://www.nemzetiregiszter.hu/jelentkezes-a-mikes-kelemen-program-kutatoi-szakaszaban-valo-reszvetelre

Módosítás dátuma: 2016. július 17. vasárnap, 22:35  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Másfél milliárddal segíti a kormány a nyári diákmunkát

Az idén 1,5 milliárd forintot fordít a kormány a 16 és 25 év közötti nappali tagozatos diákok elhelyezkedését segítő, nyári diákmunkaprogramra - jelentette be Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter június 17-én az M1 aktuális csatornán. A miniszter elmondta, hogy legfeljebb kéthavi bért támogatnak a programból, és a fiatalokat elsősorban az önkormányzatok vagy az önkormányzati fenntartású intézmények tudják majd foglalkoztatni a nyári szünet ideje alatt.

Bővebben...