FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A XV. kerületi Dokumentumtár és Információs Központ programjai

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Szeretettel ajánlom figyelmükbe a Dokumentumtár kora őszi, változatos programjait! Böngésszék és találjanak kedvükre valót! Szeretettel várjuk!Szeptember 21. szerda 18-20 óra
Biokertész kör
A városi kiskertek: tervezési elvek, virág és konyhakert, közösségi kert

Kudett Krisztina kertészmérnök, Szentendre főkertésze, Rákospalotán élő kertésztársunk tart előadást azokról a "profi" kerttervezési szempontokról, melyek segítségével a kertünk a lehető legjobb arcát mutatja majd számunkra. Hogyan egyeztethető össze a díszkert és a konyhakert? Krisztina a szentendrei közösségi kertek működtetésében is jártas, megosztja velünk a tapasztalatait, javaslatait, ötleteit.

Helyszín: Dokumentumtár és Információs Központ 1153 Budapest, Bocskai u. 74-78.

Klubtagsági díj: 3500Ft/félév, 800 Ft/alkalom

 ------------------------

Okosan-ökosan, Csináld magad!2016.szeptember 22. csütörtök 18 óra
Szappan kaláka

Ha szívesen készítenél szappant, de bonyolultnak érzed ezt otthon, egyedül megtenni, akkor csatlakozz hozzánk, és készíts egy adagra valót, hogy legyen otthon saját szappanod. Ezen az alkalmon haladó szinten gyógynövényfőzet segítségével, hideg eljárással készítünk fejenként 4-5 darab szappant.
Anyagköltség: 2000 Ft
Helyszín:Csokonai Művelődési Ház, 1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.
Előzetes jelentkezés: szeptember 16-ig, péntekig,
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 06-70-362-26-23

2016. október 13.csütörtök 18 óra

Különleges zöldségkrémek

Felváltanád a felvágottakat és helyettesítenéd változatos zöldségkrémekkel? Bővítenéd a kőrözött és a padlizsánkrém közötti szakadékot? Itt az idő, hogy megtanulj újszerű, ízletes kenőkéket készíteni.

Anyagköltség: 1600 Ft

Helyszin: Csokonai Művelődési Ház, 1153 Budapest, Eötvös u. 64-66.
Előzetes jelentkezés: október 7-ig, péntekig, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , 06-70-362-26-23

-----------------------------------------------------------------

Helytörténet két keréken

Szeptember 24. szombat 14-16 óra
Helytörténet két keréken
Rákospalota-Újváros, MÁV-telep, Széchenyi telep

Kerékpárral járjuk körbe Rákospalota - Újváros kedves utcáit, a Bethlen, Pázmány Péter utcákat, megnézzük a valamikori Dozzi szalámigyár épületének maradványait, egy pillantást vetünk Rákospalota szempontjából döntő jelentőségű, valamikori Istvántelki Főműhelyre, megnézzük a nemrég kiégett, de szerencsére teljes pompájában felújított Jézus szíve templom belső terét, a MÁV telepi református templomot, a MÁV telep különleges atmoszférájú épületeit, illetve a Széchenyi telep „szocreál” lakótelepét, és a környéken rejtőző hangulatos szobrokat és egyéb kulisszatitkokat. Vendégünk lesz Arlett Annamária, a MÁV telepi civil egyesület elnöke.

Találkozási pont: Eötvös u-Rädda Barnen utca sarkán, a játszótér mögötti parkoló.

------------------------------------

Jó szülőnek lenni! sorozatunk
Helyszín: Dokumentumtár

A szülőként megfelelni – számos kihívást tartogat számunkra. Sokféle kérdéssel találjuk szemben magunkat, a kezdeti miért sír, hogyan altassam el kérdéseket felváltja a mozgásfejlődésre való aggódó figyelem, figyeljük hogyan, mikor mit mond, majd jön a dac, a hiszti, a testvérféltékenység, az iskola és óvodaválasztás, a tanulás körüli kérdések. Sorozatunk több éve tartó folyamatában megoldásokat keresünk ezekre a szinte minden családban megjelenő jelenségekre szakértők meghívásával. Az idei évadban az alábbi kérdéskörök kerülnek terítékre: 

2016. október 5. szerda 18 óra
Testvérféltékenység
Egry Zsuzsanna tanár, tréner

Az egyik legfontosabb és leghosszabb ideig tartó kapcsolatunk az életben a testvéreinkkel van. A testvérek szorosan kötődnek egymáshoz és szeretik egymást akkor is, ha a viselkedésükben gyakran nem ez tükröződik. Mi szülők, elolvadunk, amikor békében játszanak együtt, vagy segítenek egymásnak, és borzasztóan rosszul érezzük magunkat, ha nyúzzák, bántják egymást, ha az éppen ajándékba kapott társasjátékkal nem egészen azon az idilli módon játszanak együtt, ahogyan azt a játék dobozán látjuk. Próbálunk igazságot tenni közöttük, egyformán bánni velük, szabályokat felállítani, megoldásokat javasolni a konfliktusok tisztázására, de a helyzet sokszor mintha csak még rosszabb lenne. Ezen a találkozón ahhoz fogsz gyakorlati ötleteket és támogatást kapni, hogy segíteni tudj a gyerekeknek jobban kijönni egymással és te se érezd, hogy egy háborús övezetben élsz, ahol állandóan közvetíteni kell a felek között.
Az előadás során megnézzük azokat a gyakorlati eszközöket, amelyeket a Kapcsolódó Nevelés kínál a testvérkonfliktusok enyhítésére.

A Kapcsolódó nevelés (Parenting by Connection) olyan szoros, meleg szülő-gyerek kapcsolat kialakításában segíti a családokat, amely aztán a gyermek- és serdülőkor eltelte után, egy egész életen keresztül megmarad.

2016. október 19. szerda 18 óra
Rend a lelke mindennek
Csányi Andrea „professzionális rendteremtő”

Rendet tartani gyerek, gyerekek mellett, ennek a kérdésnek minden életkorban más a nehézsége. Van hogy a kialvatlanság miatti fáradtság; van, hogy a mindent szanaszét pakoló, szekrényeket másodpercek miatt kiürítő gyermek;  van, hogy már a kamasz gyerekeinkkel való együttműködés nehézségei és a munkánk és a háztartás összeegyeztetésének nehézségei miatt haladja meg a képességeinket. Mégis tudatos, jól kigondolt rendszert vinni ebbe a mindennapos tevékenységbe a javunkra válhat a rendteremtésben. Munkájában ezt a tudatosságot veszi górcső alá előadónk, aki családoknak segít gyakorlatiasan átgondolni a mit, mikor, hogyan, mit hová kérdéseket.


2016. november 30. szerda 18 óra
Az elég jó család  –  egy apa szemével
Szél Dávid pszichológus, az Apapara c. könyv szerzője

Szél Dávid családi és párkapcsolati problémákkal foglalkozó szakpszichológus. És iskolapszichológus. De mindenekelőtt apa. Két éve írja Apapara című blogját, amelyben egyszerre van jelen szülőként, férfiként és szakemberként. No meg gondolkodó emberként, aki nem hagyja szó nélkül a társadalom álszentségeit vagy épp a szülőséggel kapcsolatos elvárások némelyikének veszélyes idiotizmusát sem.
Megnyilvánulásai szellemesek, elgondolkodtatóak és, ami nem kevésbé fontos, frenetikusan férfiasak. Szél Dávid ugyanis olyan nézőpontból - az apa (vagy az apaság felelősségével küzdő csetlő-botló férfi nézőpontjából) - járja körbe a gyereknevelés számos örömét, nyűgét-nyavalyáját, amellyel viszonylag ritkán találkozunk.

-- 
Barta Ildikó - szervező
Dokumentumtár és Információs Központ
1153 Budapest, Bocskai utca 74-78. (Hubay Jenő Zeneiskola épülete)
Telefon/fax: +36 (1) 271-0853, +36 (70) 362-2623
E-mail: 
 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
 
Honlap: www.dokuinfo.hu
Facebook oldal: www.facebook.com/Dokuinfo
Módosítás dátuma: 2016. szeptember 18. vasárnap, 21:31  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Egy fiatal keresztény politikus, Magyarországról és a kormányzásról

MEGHÍVÓ

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Budapest XV. kerületi csoportja meghívja Önt:

Dr. Rétvári Bence

a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség korábbi elnöke.

Egy fiatal keresztény politikus,

Magyarországról és a kormányzásról

című előadására.

Időpont: 2013. október 10. csütörtök, 18:00

Bővebben...