FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A múlt és a jelen őrzője – Városliget Topotéka

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Az Európai Unió a 2014-től 2020-ig tartó időszakra hirdette meg a Kreatív Európa: az európai kulturális és alkotói (művészeti) szektorának támogatási programját, amelynek célja, hogy az európai polgárok alkotó módon vegyenek részt földrészünk sorsának alakításában. E gondolat jegyében született meg és nyert támogatást a 17 európai levéltár és egyetem összefogásával létrejött co: op projekt (Community as Opportunity. The creative archives´and users´network – A közösség, mint lehetőség – A levéltárak és felhasználóik alkotói hálózata).

Budapest Főváros Levéltára Berettyóújfalu után Budapesten először a Városliget Topotékát indítja útjára. Ünnepélyes megnyitására 2016. szeptember 30-án 16 órai kezdettel a „Hozd el és mutasd meg emlékeidet!” nyílt nap keretében, a Kutatók Éjszakáján kerül sor.A program fő célkitűzése, hogy a digitális korszak adta lehetőségek kihasználásával a nagyközönséget is alkotó módon vonja be digitális tartalmak létrehozásába. Erre szolgál a topotéka (www.topotheque.eu) internetes felület, amely nem csak hozzáférhetőséget biztosít egy adott városrész vagy település múltjára és jelenére vonatkozó, magánkézben őrzött forrásaihoz (fényképek, hang- és képanyagok, iratok, stb.), hanem szakszerű módon, rendszerezve, egy helyen meg is őrzi és elérhetővé teszi azokat az utókor számára.

Kérjük, hozza magával azokat a családi és személyes emlékeket, amelyeket szívesen megosztana a Városliget Topotéka felületén. A fotókat, leveleket, cikkeket digitalizáljuk és visszaadjuk.

Jöjjön el és osszuk meg egymással a városligeti emlékeinket!http://www.kutatokejszakaja.hu/2016/esemenynaptar/index.php?menu_id=4&hely=200

http://varosliget.topoteka.hu/

http://www.bparchiv.hu/

Módosítás dátuma: 2016. szeptember 22. csütörtök, 18:48  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés