FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Víz és táj, vízgazdálkodási hagyományok Magyarországon

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 


"A hibás vízkészlet-gazdálkodás folyománya, hogy nem marad víz a tájban: ez látszik a vegetációs időszakban és a szakmai helyzetjelentések is súlyos vízkészlethiányokról számolnak be. És őrült fontos, hogy a víz nem a kibiceknek vagy a bíbiceknek kell, hanem abszolút gazdasági és a teljes lakosságot érintő érdek, hiszen a víz teszi élhetővé a tájat. A tájban NEM maradó víz viszont NEM tudja mérsékelni a hőmérsékleti szélsőségeket. Pedig ahogy az óceán víztömege mérsékli, úgy az édesvíz is mérsékelné. A vízzel feltöltött táj lenne az ellenszere a globális szárazodási hatásoknak, míg a víztelenítés 'klímaváltozást' okoz (ha ezzel a közismertté vált fogalommal tompítjuk a környezeti összeomlás éghajlati tartalmait)." Balogh Péter gazdálkodó geográfus
Meghívott előadónk nagykörűi gazdálkodóként a Tisza mentén élve megkísérel a vízzel együtt élni és azt gazdasága javára fordítani.

Szerettem volna, ha a biokertészkedés iránti érdekődésünk mellett kitekintünk egy sokkal bővebb témakörre, a víz és táj kapcsolatára, melyet nagyban átalakítottunk az elmúlt századokban.
Lehet, hogy nincs folyóvíz a kertjeink végében, de volt ennek a témának jelentősége még akár itt Rákospalota, Szilas patakja, Liva malma környékén is!

Belépő: 800 Ft

Cím: Dokumentumtár és Információs Központ
1153 Bp. Bocskai u. 74-78. (A Hubay Jenő Zeneiskola épületében, fsz. 6. ajtó)

Barta Ildikó szervező, 06-70-362-26-23, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Forrás: https://www.facebook.com/events/140272373107470/

Módosítás dátuma: 2016. november 14. hétfő, 17:32  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúság, ifjúságpolitika - új kihívások Nemzetközi konferencia a Szegedi Tudományegyetemen

2011. április 22-én a Tanulmányi és Információs Központ II. konferenciatermében kerül megrendezésre az Európai Ifjúsági Kutató-, Szervezetfejlesztő és Kommunikációs Központ által szervezett konferencia, melynek tárgya a nemzetközi folyamatok ifjúságszociológiai értelmezése és az európai, illetve a magyar fiatalok világára történt hatásainak mélyebb megértése, továbbá az ifjúságügy és ifjúságpolitika európai kihívásainak, szakmai dilemmáinak és az azokra született ifjúságügyi koncepcionális megoldásoknak megtárgyalása, megvitatása. A konferencia küldetésének tekinti azt is, hogy a globális trendeket glokális és lokális megközelítésekkel is árnyalja.

 

 

Bővebben...