FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Előzetes tájékoztatás a Közösségek Hetéről

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Nemzeti Művelődési Intézet és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciuma a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-00001 kiemelt projekt keretében 2017-ben egy új, országos hatókörű rendezvényt indít el Közösségek Hete megnevezéssel.

A konzorcium az első Közösségek Hete rendezvényt 2017. május 8-14. között rendezi meg, melynek célja, hogy a kulturális, muzeális és könyvtári intézmények, az azokban működő vagy hozzájuk köthető baráti, amatőr művészeti és olvasókörök, valamint egyéb közösségek bemutathassák egymásnak és a közönségnek tevékenységüket.

Várjuk a közművelődési, a muzeális és a könyvtári intézmények, illetve az intézményekben működő, intézményekhez kapcsolódó közösségek csatlakozását az általunk koordinált programsorozathoz! Kérjük, már most, intézményük 2017-es munkatervének összeállításakor tervezzen a Közösségek Hete rendezvénnyel!

 

A Közösségek Hetéről

A Közösségek Hete elindításával egy olyan új hagyományt szeretne a Cselekvő Közösségek pályázatot elnyerő konzorcium teremteni, amely ráirányítja a figyelmet a közösségi kezdeményezésekre, a közösségekben rejlő értékekre, az intézményekben működő közösségek tevékenységeire, közösségépítő erejükre. A kulturális intézmények olyan programok szervezésével csatlakozhatnak majd a rendezvényhez, amelyeknek központi gondolata a közösségi kezdeményezés, a társadalmi együttműködés, az aktív szerepvállalás, a nyitott, befogadó társadalom eszményének népszerűsítése. További információt itt olvashatnak.

A rendezvény támogatására intenzív média kampányt szervezünk, amely népszerűsíti a Közösségek Hete gondolatát, a csatlakozott intézmények programjait, eseményeit. A rendezvénysorozatnak külön honlapja és Facebook oldala lesz, ahol elérhetőek és kereshetőek lesznek a programok.

Kérjük, kísérjék figyelemmel honlapunkat: www.cselekvokozosseg.hu, www.kozossegekhete.hu  és Facebook oldalunkat, ahol folyamatosan adunk tájékoztatást a rendezvényről.

A Cselekvő Közösségek projektről itt olvashatnak részletesen:

www.cselekvokozossegek.hu 

A Közösségek Hetéről, valamint a csatlakozás feltételeiről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetnek:  

Pákay Viktória, Heim Krisztina

Tel: 06 26/502576

email: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Forrás: http://mokk.skanzen.hu/elozetes-tajekoztatas-a-kozossegek-heterol.html

Módosítás dátuma: 2017. január 12. csütörtök, 15:05  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés