FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Lenne tervük a csernelyi kastéllyal

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A csernelyi kastély
A csernelyi kastély - © Fotó: Marosréti Ervin
Csernely – A tulajdoni lapon szereplő széljegyzet gátat szab a csernelyi kastély felújításának, hasznosításának.

A hegyháti falu egyik, ha nem a legpatinásabb épülete a főút mentén található kastély. Időnként felmerül az estleges hasznosításának a lehetősége, de egyelőre az önkormányzat nem tud érdemben lépni az ügyben.


Nem szeretnénk, ha végleg az enyészet martalékává válna a kastély.

Borsodi László

A százszázalékos tulajdon ellenére egy széljegyzet akadályozza meg települést a nagyobb tervek megvalósításában. Még korábban bejegyeztek egy magánszemélyt fenntartással történő eladásra, így amíg ő nem egyezik bele az esetleges változtatásba, addig semmit nem tehetnek a kastéllyal.

Bírósági ügy lehet

– Már hónapokkal ezelőtt léptünk az ügyben, mert nem szeretnénk, ha végleg az enyészet martalékává válna a kastély – tette hozzá Borsodi László, Csernely polgármestere. – Az illetőt ügyvéd által kerestük meg, de mind a mai napig nem reagált semmit, úgyhogy vélhetően bírósági ügy lesz belőle. Nagyon sajnálom, mert a hónapok, az évek csak telnek, emiatt lecsúszunk a pályázati lehetőségekről, folyamatosan elszalasszuk az esélyeket. Több konkrét terv, elképzelés megfogalmazódott már a hasznosítással kapcsolatban. Akár konferenciatermeket is ki lehetne alakítani benne, de idősek otthonának is tökéletes lenne az épület. Előbb azonban ténylegesen meg kell szereznünk, majd fel kell újítanunk a jelenleg elhagyatott kastélyt, majd ezután kell döntetünk az új funkciójáról. Bízom benne, hogy most már felgyorsul a folyamat, hiszen az idő bennünket is sürget, szeretnénk megmenteni az értékes épületet.

ÉM-ME

Forrás: http://www.boon.hu/lenne-tervuk-a-csernelyi-kastellyal/3414482

Módosítás dátuma: 2017. március 19. vasárnap, 20:43  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Szegeden fiatalokkal konzultál Mihalovics Péter miniszteri biztos

„Csak a fiatalokkal együttműködve lehet olyan országot építeni, amely valódi jövőképet nyújt számukra, ezért az ifjúság ügyét ezentúl stratégiai területként kell kezelni” – vallja Mihalovics Péter miniszteri biztos, aki párbeszédre hívta az érintett korcsoportot képviselő szervezeteket és civileket. Csütörtökön délelőtt a megyeházán ismertette velük az Új Nemzedék Jövőjéért programot, és mint portálunknak elmondta, számít a résztvevők építő jellegű javaslataira, ötleteire.

Bővebben...