FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mozaik Múzeumtúra - 2017. tavaszi programok

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2017-ben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával folytatódik a Mozaik Múzeumtúra program, amelyhez számos új múzeum csatlakozott. Célja változatlan: a magyarországi múzeumok népszerűsítése, kiemelt célcsoportja továbbra is a 8-16 éves korosztály. Tavasszal számtalan programmal várjuk a kultúra, a múzeumok iránt érdeklődőket: folytatódik az országjáró roadshow, a speciális múzeumtúráink és az online matricagyűjtő-játékunk, de iskolai edukációs programunkkal ellátogatunk számos iskolába is. Csatlakozzon hozzánk, fedezzük fel együtt a magyar múzeumok értékeit!

Ismét országjáró Roadshow-ra indul a Mozaik Múzeumtúra

A tavaly ősszel, nagy sikerrel elindított Mozaik Múzeumtúra Roadshow 2017. március és május között ismét hat városba (Eger, Sopron, Szombathely, Szolnok, Szeged, Veszprém) látogat el, hogy az egész napos rendezvény segítségével közvetlenül érjük el a célcsoport tagjait.

Iskolai edukációs program

Programunk friss kezdeményezése az iskolai edukációs rendezvények szervezése, melyben partnerünk a Felelős Szülők Iskolája. Fontosnak tartjuk, hogy a programunk célcsoportját alkotó fiatal korosztályt az iskolai környezetükben is megszólítsuk: játékos vetélkedőkkel, feladatokkal, kitelepülő múzeumpedagógiai foglalkozásokkal kívánjuk felhívni a figyelmüket a Mozaik Múzeumtúra programra, a múzeumok sokszínű kínálatára, valamint a múzeumba járás örömeire.

 

Mozaik Múzeumtúra budapesti kulturális, oktatási és családi rendezvényeken

Idén tavasszal programunk bemutatkozik több budapesti kulturális, oktatási és családi rendezvényen is, így terveink szerint jelen leszünk a „Legyen élmény a tanulás!” oktatási rendezvényen (április 1.), Gyermeknapi családi fesztiválon (május 28.), valamint a Múzeumok Majálisa (május 20-21.) és a Múzeumok Éjszakája kulturális rendezvényeken (június 24.).

 

Speciális Múzeumtúrák

A Mozaik Múzeumtúra elemét képezik a speciális múzeumtúrák is, amelyekbe a múzeumokat egy közös szempont: aktuális témához való kapcsolódásuk, közös tematika, vagy földrajzi elhelyezkedésük alapján válogatjuk össze. Az 1956-os emlékévhez kapcsolódóan még tart az ’56-os Múzeumtúra elnevezésű programunk, melybe az 1956-os tematikájú budapesti kiállításokat gyűjtöttük egybe. A Tájak-Korok-Múzeumok Egyesületével közösen pedig idén is szervezünk egynapos városnéző múzeumtúrákat, amelyek során egy-egy város múzeumait kulturális látnivalóit keressük fel.

 

Mozaik Múzeumtúra - online matricagyűjtő-játék

Változatlan szabályokkal folytatódik az online matricagyűjtő-játék, amelyhez mindössze egy okostelefonra és a Mozaik Múzeumtúra mobil alkalmazásra van szükség. A játék során - mivel nincsen helyszíni vagy időbeli korlát - olyan múzeumokat látogathatunk meg, amilyenekhez csak kedvünk van, legyen szó informatika történeti gyűjteményről vagy éppen az ibafai Pipamúzeumról.

A mobil alkalmazás segítségével közel 400 múzeumot ismerhet meg és keresgélhet közöttük tematika, lakhely, kirándulási célpont vagy éppen a múzeumok nevei alapján, a nyitóképernyőn pedig mindig friss információkat, kiállításajánlókat talál.

Várjuk rendezvényeinken!

Csatlakozzon Facebook közösségünkhöz: www.facebook.com/mozaikmuzeumtura

Forrás: http://www.mozaikmuzeumtura.hu/mozaik-muzeumtura-2017-tavaszi-programok

Módosítás dátuma: 2017. március 22. szerda, 13:44  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről

Véleményezésen a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet módosításáról szóló Nemzeti Erőforrás Minisztériumi rendelet tervezete. A tervezet többek között tartalmazza a pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalását és az egyedi támogatások kérdéseit is.
Véleményezési határidő: 2011. április 21.

A tervezet a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram és a Regionális Ifjúsági Irodák működéséről szóló 2/1999. (IX. 24.) ISM rendelet kis terjedelmű, a gyakorlati tapasztalatok miatt időszerűvé váló módosítását tartalmazza. A módosítás főbb irányai a tervezet szerint az alábbiak:

1. A Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsára és a Regionális Ifjúsági Tanács tagjaira vonatkozó módosítás.

2. A pályázatokról való döntéseknek a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram Tanácsa hatáskörébe utalása.

3. Az egyedi támogatási igényekre épülő rendszer megszüntetése.

4. A Wekerle Sándor Alapkezelő kijelölése pályázatokat kezelő szervként.

Az anyag letölthető a www.kormany.hu honlapról.

Előterjesztés állapota: egyeztetés alatt

Véleményezési határidő: 2011. április 21.

Véleményezésre szolgáló e-mail-cím: kristof.teglasy@nefmi.gov.hu

OrientPess Hírügynökség