FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

EMI-tábor 2011 - Kaposvár

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Véget ért az első kaposvári EMI-tábor. Hogy mit adott nekünk? Először is a megerősítést Márai Sándor szavaira, amelyet a tábor mottójává választottunk, miszerint „Magyarnak lenni nem állapot. Magyarnak lenni magatartás!” Rengeteg szervezés és munka árán megújult a hosszú évek óta pusztuló Deseda-kemping, melyet ezúttal visszaadunk azoknak, akiket illet: Kaposvár polgárainak. Az enyészet helyett előadások, zene, tánc és nevetés költözött a kempingbe, talán már ezért is megérte nekivágni.

 

A Somogy Televízió riportja a táborról ide kattintva tekinthető meg.

Számos új barátság született a múlt héten, szerelmek szövődtek, és régen látott ismerősök léptek újra közös utakra. Kevés bántó kritikát kaptunk, viszont annál több bátorítást, segítséget és jó szót. De mi marad majd meg majd ebből a hétvégéből?

A tábornyitó megható pillanatai, Kassai Lajos nyílvesszői, melyek elképesztő távolságból is sebészi pontossággal találtak célba, a Juhos gyönyörű zenéje, ami mellé Posta Péter remek szekszárdi borait kortyolgattuk, a táncház, a szélviharral dacoló büfésátor, a Csillagösvény átélt, színvonalas zenéje, a Beatrice lendületes lázadása, a féktelen buli a Zorall örökzöld nótáira, vitéz Somogyváry Gyula szívszorító gondolatai egy gyertyaláng mellett megidézve, aktuális, mégis újszerű gondolatok a gazdálkodásról és az önfenntartásról hiteles emberek szájából, Pozsonyi Ádám humora, no meg a „málnás” üdítőitala, történetek a toborzóiroda buszánál, zászlófestő gyerekek a Rongyos Gárda sátornál, fantasztikus múzeumi tárlatok és foglalkozások, gyerekkacaj a gyereksátorból, kenuzás a tavon, István a király a Megarox által, a BaRaKa sámánéneke, óriási pogó a Sustain és vendégei koncertjén, az RPG darálója, a Csinovnyik halálának régi időket idéző koncertje, a mumus fiesztája, a mézes almapálinka, az éjszakai őrjáratok, a kovácsműhely csilingelése és a mester vaskos poénjai, a tű zümmögése a tetoválóbuszban, remek előadás a Csendőrségről, világháborús katonadalok a borpavilonnál, a kürtöskalács illata, a Kárpát-medence gazdasági önvédelmi lehetőségei, Somogy hadtörténete angol szinkronfordításban jeles előadóink által, baranta bemutató, vita a királyságról, Raffay Ernő könyvbemutatója, Sulics-Szebeni Szilvia éneke brácsa kísérettel, Bese Botond dudajátékával, mellé Sike Tamás egri borai, a népi kerámiák, Sárdy Barbara hangja, fergeteges P. Mobil buli, a Romantikus Erőszak koncertje, aggódás egy remek büfésért, a csapolt bajor házisör íze, egy doboz Rákóczi, lélekemelő  szentmise Fábry Kornél atyával, strandolás a tóban, Balczó András hitvallása, magyar sikeredzők egymásra találása, a helyi pénz szerepének latolgatása, a magyar gasztró-forradalom előadásban és gyakorlatban, palacsinta, húsos lángos, kézműves magyar borok, rendes magyar pálinka, Radics Géza bácsi négynapos jelenléte és remek előadása, ismeretlen ismerősök, a Hadtörténeti Múzeum fajátékai, a véradás felelősségének öröme, apró gyerekek kacagása, a Bulisegély szolgálat totói, a Compass külföldi önkénteseinek találkozása a magyar kultúrával, Köpcös borai és szivarcsutkái a borsátor környékén, a somogyi naplemente, az Ismerős Arcok nemzetmegtartó gondolatai, a marhapörkölt csípős savanyúsággal, az esti focik, a Lord koncert lendülete, az összekapaszkodás és közös ének a Hungarica koncerten, a tábori ágyak a szervezői szálláson, a reggeli Kométa szalámi és a háziparadicsom íze, a nagymama meggyszörpje, a sátorok előtt napozó táborozók, Facsát, Facsát és Facsát, na és a könnyes búcsú.

„Töretlen hittel ember és magyar!” tartja az EMI hitvallása, és bár nem tudjuk, hogy mit hoz a holnap, e négy nap alatt sokan erősödtünk meg emberségünkben és magyarságunkban egyaránt.

Ezen a hétvégén pedig a délvidéki Magyarkanizsán várunk benneteket, és ha Isten is úgy akarja, akkor jövőre a Deseda-kempingben is újra találkozunk!

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 02. kedd, 12:07  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés