FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Kalózellenes álcaoldal volt a fájlcserélő

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Kiderült, hogy egy népszerű tartalommegosztó-oldal, az UploaderTalk (UT) csak egy csak csali volt, amely gyűjtötte a felhasználok és más weblapok adatait. A meglepő tényt maga az oldal jelentette be: az adatokat egyszerűen eladták az amerikai kalózellenes szervezetnek, a Nuke Piracynak. A lap ezek szerint végig azért futott, hogy kalózokról gyűjtsenek terhelő adatokat.

„Igen, ez a legnagyobb csavar, ami valaha volt, én WDF (az oldal adminisztrátorának beceneve) a kalózelleneseknek dolgozom“ – áll a honlapon közzétett közleményben. WDF korábban tagja volt egy másik nagy kalózoldalnak, a  WJunctionnek. Az UT egy éve indult, profitorientált fájlmegosztóként. Az alapító szerint több okból indította, ezek közül az egyik eleve az volt, hogy adatokat gyűjtsenek.

Egyelőre nem tudni, hogy WDF vagy a Nuke Piracy mit kezd majd az összegyűjtött adatokkal, de az biztos, hogy érzékeny dolgokhoz juthatnak hozzá. WDF azt is írja, hogy már a 2013 februárjában alapított kalózellenes cégnél dolgozik.

Nem ez az első csapdájuk, a CashWhore.net-et is ők indították.

Módosítás dátuma: 2013. október 26. szombat, 22:36  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Új Nemzedék Jövőjéért Program: Mihalovics Péter Győrben

Elkészült az Új Nemzedék Jövőjéért Program vitaanyaga, melyet Mihalovics Péter miniszteri biztos mutat be az ország több településén, így Győrben is, melyre ezúton tisztelettel hívjuk meg.

A rendezvény időpontja: 2011. július 12. (kedd) 14. 00 óra

Helyszín: Győr – Győr Moson Sopron Megyei Önkormányzat Épülete - Díszterem (9021 Győr, Árpád út 32.)

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lapon lehet, legkésőbb 2011. július 11. (hétfő) 12. 00 óráig az ndriszi@mobilitas.hu e-mail címen vagy a 96/518-685-ös faxszámon!

Tisztelettel:FH-MOISZ Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda

 

Bővebben...