FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

XVII. ODFIE Versmondó- és népdaléneklő verseny

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 Az idei Versmondó- és népdaléneklő versenyre Korondon kerül sor, február 21–23. között. A rendezvényre minden egyletből 2 személyt várunk, egy versmondót és egy énekest.

A versmondók 2 verssel kell készüljenek: az egyiket teljesen szabadon választhatják, míg a másikat az idén a világirodalom három kiemelkedő alakjának versei közül kell – kötelező módon – választaniuk: Edgar Allan Poe, Rainer Maria Rilke, Vlagyimir Viszockij. A népdalosok egy 4+1 népdalból álló listát kell összeállítsanak. A +1 jelöli a teljesen szabadon választott népdalt, a fennmaradt négy dalból a verseny helyszínén választanak ki egyet a bíráló biztosok.

Az elmúlt esztendők gyakorlatához igazodva megoldható, hogy egyleteteket mindkét műfajban ugyanaz a személy képviselje, de ez csak abban az esetben elfogadott, ha létszám- vagy tehetséghiány ütötte fel a fejét házatok táján.

A versenyre február 16-ig várjuk a jelentkezőket. Arra kérünk, hogy írjátok meg személyi adataitokat (név, születési időpont, pontos cím, telefonszám, elektronikus postacím), valamint a kiválasztott verseket, népdalokat a kolozsvári iroda hagyományos vagy elektronikus címére (lásd a fejlécben, avagy az odfie.hu honlapon).

A versenyzők szállásának és étkeztetésének költségeit az egylet magára vállalja, ám az útiköltségetek fedezése a helyi egylet vagy egyházközség vállát terheli. Azok részvételi díja, akik kísérőként érkeznek 20 lej.

Bár nem kötelező a népviselet, arra kérjük a versenyzőket, hogy ha tehetik, akkor abban jelenjenek meg! A versmondásra vagy népdaléneklésre „szakosodott”, úgynevezett „profi” előadókat arra kérjük, hogy versenyzőként ne jelentkezzenek! A versenyre 13 év alattiak nem jelentkezhetnek be. Amennyiben a helyi egylet 13 év alatti képviselőt küld, neki a gálaműsoron, versenyen kívül lesz lehetősége fellépni. Természetesen a versenyre várjuk az elmúlt évek dobogósait is.

További info: www.odfie.hu
Módosítás dátuma: 2014. február 11. kedd, 11:15  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés