FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Megnyitották a Gombaszögi Nyári Tábort

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A 21. század egy olyan kor, amelyben, ha nem küzdünk meg nap, mint nap a közös identitásunkért, akkor azt könnyen elveszíthetjük - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára a Gombaszögi Nyári Tábor megnyitóján július 15-én Krasznahorkaváralján. Novák Katalin rámutatott: a magyar-magyar összetartozásért éppen ezért minden nap tenni kell, és tesz is a magyar kormány.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a 21. századi magyar-magyar összetartozás megélése egyfelől könnyebb, hiszen nincs szükség útlevélre ahhoz, hogy átlépjük a magyar- szlovák országhatárt, egyszerűbben tudunk határon kívül élő magyar barátainknak magyar nyelvű könyveket ajándékozni, az új utaknak köszönhetően gyorsabban is jutunk el egymáshoz, és a politikában is kevésbé kockázatos őszintén beszélni a demokráciában, mint 30 évvel ezelőtt. Másfelől, ha nem vigyázunk, akkor nem csökkenni, hanem nőni fog a távolság Budapest és Gombaszög között. Ha nem tanítjuk és tanuljuk a magyar- magyar összetartozást, akkor az autópályák ellenére egyre messzebb kerülhetünk egymástól.

Novák Katalin arra is felhívta a figyelmet, hogy a Nemzeti Alaptantervben lefektetett határokon átívelő nemzeti értékeket is a mindennapi életben kell értelmezni és megélni. Nemzetpolitikánk akkor eredményes, ha mi magyarok – határainkon innen és túl – képesek vagyunk magunkat együtt jól érezni.

A Gombaszögi Nyári Tábor a felvidéki magyar egyetemista és főiskolás fiatalok találkozóhelye. A rendezvényen idén 18 szervezet, 9 diákklub mintegy 150 programmal várja a látogatókat. A közéleti, művészeti és tudományos előadások lehetőséget teremtenek a szórakozásra és a politikai eszmecserékre egyaránt. A programokon ezúttal is nagy hangsúlyt kap a nemzeti integráció ügye és a Kárpát-medencei magyar közösségek erősítése.
(www.edupress.hu)

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Eurodesk hálózat bővítés
Az Eurodesk egy olyan, az Európai Bizottság támogatásával működő európai ifjúsági információ-szolgáltató hálózat, mely jelenleg szinte minden európai országban, összesen kb. 3000 partner irodával működik. Az ezekben az irodákban dolgozó szakemberek fiataloknak és a velük foglalkozóknak nyújtanak telefonos, e-mailes és személyes információ-szolgáltatást az európai oktatási, képzési és kulturális kérdésekről.
Bővebben...