FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tusványos: körvonalazódik a műsor

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Idén is több ezer résztvevőt várnak az idei, Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborba, amelyet július 19–24. között tartanak Tusnádfürdőn. Az „Összenő, ami összetartozik” jelszóval induló, huszonkettedik alkalommal megszervezett rendezvény az immár hagyományosnak számító programkeretet kínálja az érdeklődőknek: a Tusványoson ezúttal is terítékre kerülnek az aktuális politikai és közéleti témák, a jelenlévők ugyanakkor gazdag koncertkínálatból is válogathatnak.

 

A rendezvény főszervezője, Sándor Krisztina a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) képviseletében a Krónika érdeklődésére elmondta, az idei szabadegyetem és diáktábor központi témája az elmúlt időszak politikai folyamatainak egyfajta összegzése, áttekintése, illetve a magyarországi választások hozta új lehetőségek bemutatása lesz, különös tekintettel a nemzetpolitikai rendszerváltásra, illetve az egyszerűsített honosítás kérdéskörére, melyek az egész Kárpát-medencei magyarság számára kiemelt jelentőséggel bírnak.

Emellett, mint minden alkalommal, a rövidnadrágos politizálásnak teret biztosító rendezvény idén is kiemelten foglalkozik a magyar–román és a magyar–magyar párbeszéddel. A Tusványos politikai témájú programjai még nem nyilvánosak, a főszervező ígérete szerint a meghívott előadók listáját később teszik közzé.

A koncertek, szabadidős programok idén is fontos részét képezik majd a rendezvénynek, Sándor Krisztina szerint a szervezők idén is igyekeznek változatos zenét szolgáltatni a tábor ideje alatt. Az állandó fellépőnek számító csíkszeredai Role zenekaron kívül idén többek közt a Kiscsillag, az Edda Művek, a Budapest Bár és a Ghymes kapott meghívót a rendezvényre, de fellép még a Nagy Feró vezette Beatrice, az Intim Torna Illegál, a Magna Cum Laude is. A zenei program egyik fénypontjának ígérkezik az Illés Lajos-emlékkoncert is, amelynek keretében több sztárvendég közreműködésével idézik meg az Illés-együttes alapítójának munkásságát.

Szerző(k): Gyergyai Csaba

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A HVG cikke a a kormány ifjúságpolitikai keretprogramjáról

Cimbora és E-bigél: emberebb és magyarabb ifjakat faragna a kormány

Elkészült a kormány ifjúságpolitikai keretprogramja. Eszerint okostelefonokra készült alkalmazásokkal, vírusfilmekkel vennék rá a fiatalokat az aktívabb politikai részvételre. Felélénkítenék a cserkészmozgalmat, Élő Könyvtár program segítségével ismertetnék meg a fiatalokat a hátrányos helyzetű csoportokkal, valamint újraélesztenék a ’70-es, ’80-as években népszerű Cimbora című ifjúsági műsort és a "hátizsákos turizmust".
Bővebben...