FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Márton Napi Fénymenet Kolozsváron

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Kolozsvári Unitárius Óvoda és Bölcsőde fényképe.Az Unitárius Óvodáért Egyesület és a Kultúrműhely Alapítvány 2014. november 11-én Márton napi lámpás felvonulásra hív minden kolozsvári óvodást, kisiskolást. 17:15-től gyülekezünk a kolozsvári sétatér Magyar Színház felőli bejáratánál, majd 17:30-kor indulunk el a gyerekekkel szülők, nagyszülők kíséretében a tavat megkerülve a filegória felé. Itt a Culina Nostra és a Petry cégek jóvoltából zsíros kenyér és meleg tea vár minden résztvevőt.

Idén a saját készítésű lámpásokat kis csengőkkel gazdagítjuk, hogy a fénymenet ezáltal „megszólalhasson”.

Nagyobb csoportok részvételi szándékát az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen jelezzétek felénk november 9-ig! Köszönjük! Kérdéseitekkel forduljatok hozzánk bátran e-mailen vagy telefonon is: 0264 450 158.

Kolozsvári Unitárius Óvoda és Bölcsőde fényképe.
2014. november 11., 17:30 (UTC+02)

Kolozsvári sétatér

A program a Kultúrműhely Alapítvány erdélyi nemzetközösségi kapcsolatai (NEA-NO-14-SZ-0516) című pályázat kereteiben valósul meg.

Módosítás dátuma: 2014. november 04. kedd, 13:35  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Az IKSZ félévzáró politikai estje

A nyáresti időpont ellenére, közel ötven IKSZ-es gyűlt

Megnyitó beszédében Azbej Tristan, az IKSZ alelnöke számolt be a szervezet rohamos mennyiségi és minőségi bővüléséről, és rámutatott, hogy a csatlakozó fiatalok ösztönösen ráéreznek a kereszténydemokrata eszmeiségre.

A folytatásban Vida Zoltán, II. kerületi IKSZ elnök számolt be a Lengyel-Magyar Összetartozás programsorozatról. Megismerhettük a zarándoklatokat és országos rajzpályázatot is magába foglaló, nagysikerű program hátterében álló hatalmas szervezőmunkát, és szó esett az IKSZ-esek segítségnyújtásáról is.

Ezután Rétvári Bence államtitkár, az IKSZ volt elnöke baráti hangvételű előadásban beszélt a kormányzással kapcsolatos személyes élményeiről és meglátásairól, majd az elnökség részéről Stágel Bence, Törcsi Péter és Gaal Gergő mondott el vitaindító gondolatokat a fiatal kereszténydemokráciáról, a szervezeti működésünk aktivizálásáról, és helyünkről a jobboldali szövetségben.

A kialakult vita minden jelenlevőt megmozgatott és a program hivatalos lezárása után a késő esti órákba nyúlva folytatódott. Abban a legtöbb résztvevő egyetértett, hogy az IKSZ egyik küldetése, hogy integrálja a közéletbe beleszólni kívánó keresztény közösségeket, és egyben önmaga is integrálódjon az átfogó polgári és nemzeti szövetségi rendszerbe.

Utóbbit kompromisszumképesen, de a karakterünk megőrzése mellett kell tennünk, és az olyan értékek következetes képviselete mellett, mint a: családpártiság, a nemzeti összetartozás gondolata, az élet és a teremtett világ védelme. Nem szabad ugyanakkor elvesznünk a kereszténydemokrata eszmeiség fennkölt megfogalmazásában; a világnézetünknek továbbra is konkrét kezdeményezésekben, és általában az élet és a politika leggyakorlatiasabb dolgaiban kell megmutatkoznia.

Azbej Tristan
Észak-Magyarországi Régióért felelős alelnök