FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

ODFIE XVIII. Versmondó- és népdaléneklő verseny

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
XV ODFIE nepdaleneklo es versmondoverseny kissgabor 0375

Az idei Versmondó- és népdaléneklő versenyre Sepsiszentgyörgyön kerül sor, február 20–22. között.

 A rendezvényre minden egyletből 2 személyt várunk, egy versmondót és egy énekest.

A versmondók 2 verssel kell készüljenek: az egyiket teljesen szabadon választhatják, míg a másikat: József Attila (110 éve született), Farkas Árpád és Czegő Zoltán (sepsiszentgyörgyi költők) versei közül kell – kötelező módon – választaniuk.

A népdalosok egy 4+1 népdalból álló listát kell összeállítsanak. A +1 jelöli a teljesen szabadon választott népdalt, a fennmaradt négy dalból a verseny helyszínén választanak ki egyet a bíráló biztosok.

Az elmúlt esztendők gyakorlatához igazodva megoldható, hogy az egyleteteket mindkét műfajban ugyanaz a személy képviselje, de ez csak abban az esetben elfogadott, ha létszám- vagy tehetséghiány ütötte fel a fejét házatok táján.

A versenyre február 13-ig várjuk a jelentkezőket. Arra kérünk, hogy írjátok meg személyi adataitokat (név, születési időpont, pontos lakcím, telefonszám, elektronikus postacím), valamint a kiválasztott verseket, népdalokat a kolozsvári iroda hagyományos vagy elektronikus címére (lásd a fejlécben, avagy az odfie.hu honlapon).

A versenyzők szállásának és étkeztetésének költségeit az egylet magára vállalja, ám az útiköltségetek fedezése a helyi egylet vagy egyházközség vállát terheli. Azok részvételi díja, akik kísérőként érkeznek 30 lej.

Bár nem kötelező a népviselet, arra kérjük a versenyzőket, hogy ha tehetik, akkor abban jelenjenek meg! A versmondásra vagy népdaléneklésre „szakosodott”, úgynevezett „profi” előadókat arra kérjük, hogy versenyzőként ne jelentkezzenek! A versenyre 13 év alattiak nem jelentkezhetnek be. Amennyiben a helyi egylet 13 év alatti képviselőt küld, neki a gálaműsoron, versenyen kívül lesz lehetősége fellépni. Természetesen a versenyre várjuk az elmúlt évek dobogósait is.
 
XV ODFIE nepdaleneklo es versmondoverseny kissgabor 0375
Forrás: http://www.odfie.hu/11-hirek/33-joevo-evi-rendezvenyek-szervezese-2
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés