FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedő

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Tízedszer is Adj, király, katonát!

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) az Áldás, népesség mozgalom keretében idén tízedik alkalommal szervezi meg Adj király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedőt. Az Erdély-szerte meghirdetett vetélkedőre olyan diákok jelentkezését várjuk, akik játékos módszerekkel, a mesék és mondák világán keresztül szeretnének a családról, a közösségről tanulni, hasonló korú gyerekekkel ismerkedni, új barátokat szerezni. A tavaly több, mint 3000 diákot megszól...ító vetélkedőről további információk találhatóak a rendezvény honlapján, akk.mitesek.net oldalon.
A sokak számára már jól ismert verseny a IV–VIII. osztályos tanulókat célozza meg. Az említett korosztály (10–15. évesek) képezi azt a réteget, amely a kamaszkor küszöbén, annak az elején egy, még alakítható élet- és világszemléletet feltételez.

A vetélkedő menete a következő:

A bejelentkezések után minden gyerek kap egy füzetet, amiben különféle irodalmi művek: mesék, versek, legendák, mondák szerepelnek. A füzet tartalmának elolvasása után kerül sor a helyi vetélkedőre. A vetélkedőn a gyerekek csoportokban fognak versenyezni. A csoportok a vetélkedő napján véletlenszerűen alakulnak meg. Tehát nem csoportokkal kell bejelentkezni, hanem egyénenként!
Minden helyi szakaszból a nyertes csoport, „család” tovább jut az elődöntőre, majd onnan a mindent eldöntőre. Az elődöntőre, és a döntőre ugyanabból a füzetből kell készülni, még alaposabban, még komolyabban.

A helyi vetélkedőn jó eredményeket elérő versenyzők könyv és egyéb jutalmakat kapnak. Az Az elődöntőn résztvevő gyerekek ingyenes belépést nyerhetnek a Székelyföldön megszervezett Hun táborba.

A helyi vetélkedők listája folyamatosan, bővül. Ha valaki kedvet kap tanárként, lelkipásztorként, civil szervezetben dolgozóként, polgármesterként vagy egyszerűen népünk jövője iránt elkötelezett emberként a vetélkedő szervezésére, akkor megkérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot a rendezvény programkoordinátorával, Bardócz Csabával a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen. Ha pedig valaki az IV-VIII. osztályosok közül szeretne bekapcsolódni a vetélkedő sorozatba, akkor írjon fent megemlített címre és eligazítást kap arról, hogy hogyan tud bekapcsolódni a településéhez legközelebb eső helyi vetélkedőbe. Jelentkezési határidő: 2015. november 12.

MIT sajtóiroda
2015. november 5.
Kolozsvár

Továbbiak
Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedő fényképe.
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

NIT elnökségi állásfoglalás a felsőoktatás terén kialakult helyzetről

Nemzeti Ifjúsági Tanács

SAJTÓKÖZLEMÉNY – NIT elnökségi állásfoglalás a felsőoktatás terén kialakult helyzetről

A Nemzeti Ifjúsági Tanács alapvető célja az ifjúsági korosztály és a döntéshozók közötti strukturált párbeszéd megteremtése, fenntartása. Feladatának tekinti az ifjúság, az ifjúsági és az ifjúsággal foglalkozó szervezetek közös gondolkodásának előremozdítását, érdekképviseletük ellátását hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Bővebben...