FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése

XIX. Kárpát-medencei Sinka István vers-, énekelt vers és prózamondó verseny

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

2016 május 27-28. között rendezik meg Vésztőn a Sinka István  vers-, énekelt vers és prózamondó versenyt, melyre szeretettel várnak mindenkit, akihez közel áll Sinka költői világa.

„Minden népnek a földkerekségen van egy különleges sajátos arca: a szellemi arca. Az, ami örök, ami nem múlik el, mert dallamokban és énekekben él mindig, ameddig Idő lesz.”

                                                  Sinka István

 

Vésztő Város Önkormányzata

a Sinka István Művelődési Központ és Városi Könyvtár/Vésztő/

a Péter András Gimnázium/Szeghalom/

és a Magyar Versmondók Egyesülete

meghirdeti

a

XIX.

Kárpát-medencei

Sinka István

vers-, énekelt vers és

prózamondó versenyt

 

A verseny célja, hogy a Kárpát-medencében minél szélesebb körben megismerjék Sinka István munkásságát és e találkozóval is tisztelegjünk a jeles költő emléke előtt.

Ideje:    

2016. május 27. péntek

         május 28. szombat

Helyszín:

Sinka István Művelődési Központ és Városi Könyvtár

5530, Vésztő Kossuth u. 43-47. (Magyarország, Békés megye)

 Várjuk és hívjuk a vers - és prózamondókat, a verséneklő szólistákat és a verszenét játszó együtteseket határainkon innen és túlról, hogy egy baráti találkozó keretében ismerkedjenek meg a magyar irodalom kimagasló alakjának, Vésztő egykori neves lakójának és díszpolgárának, Nagyszalonta szülöttének munkásságával.

Nevezési feltételek:

A versenyt három kategóriában hirdetjük meg:

Vers-, és prózamondás - ifjúsági: 14 - 18 éves korig
Vers-, és prózamondás - felnőtt: 18 éves kortól -

Énekelt vers (nincs életkor szerinti megosztás)

Egy versenyző több kategóriában is indulhat, de minden kategória esetében új jelentkezési lapot kell kitöltenie, és be kell fizetnie a nevezési díjat.

A versenyre várunk minden magyar nyelvű vers- és prózamondót, verszenét előadó együttest, szólistát a Kárpát-medencéből. Kérjük a középiskolákat, versmondó köröket és műhelyeket, hogy helyi versenyek keretében jelöljék ki azokat a versenyzőket, akik középiskolájukat, közösségüket képviselik.

Kötelező: egy vers - énekelt vers, vagy próza Sinka István életművéből

Szabadon választott: egy vers, - énekelt vers, vagy próza a kortárs (élő) magyar irodalomból, /vagy Illyés Gyula verseiből/ vagy a Vésztői - Mágori Népi Írók Szoborparkjában helyt kapott alkotóktól, illetve bármely más alkotótól a népi írói mozgalom köréből. A verseny egyben elődöntője is az Illyés Gyula versmondó versenynek azok számára, akik a költő versei közül választanak.

Díjazás:

Vers-, és prózamondás - ifjúsági: 14 - 18 éves korig

 1. I.helyezett: 20.000 Ft
 2. II.helyezett: 15.000 Ft
 3. III.helyezett: 10.000 Ft

Vers-, és prózamondás - felnőtt: 18 éves kortól

 1. I. helyezett: 25.000 Ft
 2. II. helyezett: 18.000 Ft
 3. III. helyezett: 10.000 Ft

Énekelt vers:

 1. I. helyezett: 30.000 Ft
 2. II. helyezett: 20.000 Ft
 3. III. helyezett: 10.000 Ft

A rendezők fenntartják a jogot több díj kiadására illetve a díjak összevonására! A versenyzőket öttagú szakmai zsűri értékeli. A kétnapos találkozó keretében kulturális programok: koncertek, kiállítások, zenés - irodalmi kerekasztal, előadások várják az érdeklődőket.

Jelentkezni a nevezési lap kitöltésével lehet, amely letölthető Vésztő honlapjáról www.veszto.hu a Magyar Versmondók Egyesülete www.vers.hu/versenyek  oldaláról, valamint a szeghalmi Péter András Gimnázium honlapjáról. A jelentkezési lapot a nevezési határidőig kérjük visszaküldeni postai úton a Sinka István Művelődési Központ és Városi Könyvtár, 5530 Vésztő, Kossuth u. 43-47. címre, vagy a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.

A verseny nevezési díja: 1000 Ft, amelyet az alábbi számlára kérünk átutalni/befizetni:

Számlaszám: OTP BANK NYRT. Vésztői Fiók 11733209-15818236

A jelentkezés csak a regisztrálásnál bemutatott befizetési igazolással érvényes.

A versenyzők részére 27-én, pénteken ebédet és vacsorát térítésmentesen, szállást 1000 Ft-ért kollégiumban, illetve ifjúsági szálláshelyen tudunk biztosítani. Kísérőknek, hozzátartozóknak egy helyi panzióban és kisvendéglőben tudunk szállás és étkezési lehetőséget kínálni. (szállás 3500 Ft, reggeli 1000 Ft, ebéd 1200 Ft vacsora 1000 Ft/ fő) Az árak tájékoztató jellegűek.

A részletes programot és a verseny leírását, a nevezési határidő után a megadott e-mail címre, vagy ennek hiányában a jelentkező postacímére elküldjük.

A versennyel kapcsolatban további tájékoztatás illetve szükség esetén segítség kérhető:

Csősz Ferenc: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. tel: +36/20/27 32 979

Kiss László:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. tel.: +36/30/92 23 573

Újfalusi László: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. +36/20/22 47 876

Információ: www.veszto.hu

 

Nevezési határidő: 2016. május 18.

Módosítás dátuma: 2016. február 25. csütörtök, 12:05  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A teljes hallgatói érdekképviselet felsorakozott régi-új elnöke mögött
Ünnepi tisztújító közgyűlésén a 2017-18-as év vezetőségéről döntött a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája. Gulyás Tibornak, a HÖOK elnökének további két évet szavazott meg a Közgyűlés. Az elnök, az elnökség és felügyelő bizottság megválasztása mellett az ülés ünnepi hangulatát emelte a Magyar Egyetemisták és Főiskolák Szövetségének (MEFESZ) megalakulásának 60., a HÖOK megalakításának pedig 20. évfordulója.
Bővebben...