FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Színezzük újra Felvidéket!

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Idén is rohamosan közeleg az év legjobb 5 napjaként számon tartott Martosi Szabadegyetem. A mARTfeszt 2016. július 6-10. között lesz a megszokott helyén,  Martoson, a Feszty Árpád Művelődési Parkban.

A részletes programot hamarosan a széles nyilvánosság is láthatja, de borítékolható, hogy a rendezvény az előző évekhez hasonlóan, idén sem szűkölködik majd sztárfellépőkben, neves közéleti személyiségekben és érdekesebbnél-érdekesebb témákban.

Újdonság, hogy a bensőséges légkörű parkban megannyi fejlesztés valósult meg az elmúlt hónapokban, ezzel kiszolgálva a fesztiválozók kényelmi szempontjait. Az újjáépült Árgyélus-házban immáron sokkal színvonalasabb körülmények várják a napközbeni előadásokat, de megújult a tábor emblematikus épülete, a Turul-ház is. Mindemellett új táborhelyeket, közösségi területeket alakítottak ki a szervezők, és megannyi érdekes újdonság vár felfedezésre.

A közéleti témák mellett idén számtalan közösségi játék, kísérő program fogja színesíteni a fesztivál napjait, valamint több jeles évfordulót is megünnepel a rendezvény. A park névadója, Feszty Árpád éppen 160 évvel ezelőtt, a legendás erdélyi püspök, Márton Áron 120 évvel ezelőtt született, míg Széchenyi István születésének a 225. évfordulóját ünnepeljük idén. Történelmi évfordulókból sincs hiány, hiszen 60 éve történtek az ’56-os események, és 120 évvel ezelőtt zajlottak a honfoglalás millenniumának nagyszabású ünnepségei. Természetesen nem maradhatnak el az esti nagykoncertek és afterpartik sem. Ezek előadóinak kiléte egyelőre titok, ám annyival már csillapítható az érdeklődők kíváncsisága, hogy a fellépők közül idén sem hiányozhat az örök klasszikus Tankcsapda, a magas rangú közjogi méltóságok közül Kövér László a Magyar Országgyűlés elnöke, az Úr igéjét pedig idén sem más, mint Böjte Csaba testvér hirdeti a mARTfeszt lakóinak és vendégeinek.

Mindez változatlan jegyárak mellett, napi 7, illetve heti 21 euróért elérhető. A középiskolásokat újra térítésmentesen várják a szervezők, de ugyanez a kiváltság várja az első 100 bejelentkezett egyetemistát is, illetve az elszakított részekről érkezőket.

Tehát a naptárban beikszelni a napokat, sátrakat bekészíteni, két hónap múlva találkozunk, hogy újraszínezzük a Martosi Szabadegyetemet és egész Felvidéket!

Martos a Google Maps-en:

https://www.google.hu/maps/place/947+01+Martos,+Szlov%C3%A1kia/@47.9304004,17.1333959,8z/data=!4m5!3m4!1s0x476bab82c452a7df:0xe15aedc70350a4c4!8m2!3d47.8566539!4d18.128085

Forrás: http://magyarifjusagikonferencia.eu/hir/szinezzuk-ujra-felvideket/

-martfeszt-

Módosítás dátuma: 2016. május 09. hétfő, 20:49  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés