FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Harmadik alkalommal szervezik meg Szovátán a Válts irányt! IKE Fesztivált

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Harmadik alkalommal szervezik meg Szovátán a Válts Irányt fesztivált

Parajdon és Szovátán találkozott február 12-13. között az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetsége által szervezett III. Válts irányt! IKE Fesztivál szervezőcsapata. A találkozót Vitus-Bulbuk István ajtoni lelkipásztor, a Tordai Református Egyházmegye ifjúsági előadójának áhítata kezdte, aki a 133. Zsoltár alapján beszélt arról, hogy bár jó együtt lenni, a megérkezés is nagy öröm. Ugyanakkor nem a problémához kell megérkezni, hanem a megoldásokhoz. A lelkipásztor szerint az elmúlt 25 évben a református ifjúsági munka szépen ívelt felfelé, majd hanyatlott is, most pedig, az IKE átszervezése után egy nyugodt, megalapozott lépés történt, ami kimozdítja az álló helyzetből.

Harmadik alkalommal szervezik meg Szovátán a Válts Irányt fesztivált

Az áhítat után Tussay Szilárd, az Erdélyi Református Egyházkerület ifjúsági referense köszöntötte a csapatot, majd egy gyors ismerkedő játék után átbeszélték a fesztivállal kapcsolatos teendőket, terveket, ötleteket. Tussay elmondta, hogy idén 95 éves az IKE, és egy olyan programot akarnak szervezni, ami fellendíti az ifjúsági munkát, de egyben egy ünnepi mozzanat is az IKE életében. Ez a rendezvény lesz az IKE legfontosabb programja idén, amely a 14-35 éves korosztályt szólítja meg. Ezután a fesztivál egyes feladatköreiért felelős munkatársak mutatkoztak be, valamint elkezdték az ötletelést is, a konkrétumok leszögezését. A két nap alatt a szervezőcsapat tagjai meglátogatták a fesztivál helyszínét is Szovátán.

Harmadik alkalommal szervezik meg Szovátán a Válts Irányt fesztivált

A III. Válts Irányt! IKE Fesztivál az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének központi rendezvénye, amelyet 2016. augusztus 9-13. között szerveznek meg Szovátán.

Fotó és szöveg: Kiss Gábor

Forrás: http://reformatus.ro/harmadik-alkalommal-szervezik-meg-szovatan-a-valts-iranyt-fesztivalt.html
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúság, ifjúságpolitika - új kihívások Nemzetközi konferencia a Szegedi Tudományegyetemen

2011. április 22-én a Tanulmányi és Információs Központ II. konferenciatermében kerül megrendezésre az Európai Ifjúsági Kutató-, Szervezetfejlesztő és Kommunikációs Központ által szervezett konferencia, melynek tárgya a nemzetközi folyamatok ifjúságszociológiai értelmezése és az európai, illetve a magyar fiatalok világára történt hatásainak mélyebb megértése, továbbá az ifjúságügy és ifjúságpolitika európai kihívásainak, szakmai dilemmáinak és az azokra született ifjúságügyi koncepcionális megoldásoknak megtárgyalása, megvitatása. A konferencia küldetésének tekinti azt is, hogy a globális trendeket glokális és lokális megközelítésekkel is árnyalja.

 

 

Bővebben...