FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

NÉPI KISMESTERSÉGEKET OKTATÓ ÉS KÉZMŰVES TÁBOR SZABADKÁN

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A VAJDASÁGI MAGYAR FOLKLÓRKÖZPONT
2016. JÚLIUS- 25-30. között SZERVEZI  MEG
NÉPI KISMESTERSÉGEKET OKTATÓ ÉS KÉZMŰVES TÁBORÁT
FELNŐTT ÉS IFJÚSÁGI KATEGÓRIÁBAN, 
NÉPI HÍMZÉS, SZÖVÉS,  FAZEKASSÁG, CSIPKE  készítés  SZAKÁGBAN.
Az ezúttal XVII. alkalommal megszervezésre kerülő tábor célja, a fenti  népi kézműves szakágak ill. kismesterségek területén tevékenykedők képzése, a felnövekvő nemzedék, ill. a kezdők és érdeklődők e területtel való megismertetése. Cél továbbá a tájegységenkénti hagyományos forma, alapanyag, színvilág, technika és díszítmény alapos megismerése által, továbbéltetésük módjának felismerése. A szervező VMF egyéni alkotók, alkotóközösségek vezetői és tagsága, pedagógusok, ill. minden érdeklődő jelentkezését várja. Azon személyekét is, akik szívesen nyernének betekintést a következő  ALAPFOKÚ SZÖVŐ, HÍMZŐ, FAZEKAS tanfolyamaink programába.
Az intenzív tábor   idején a  hímzők, szövők, fazekasok, csipke készítők hazai és magyarországi szakemberektől tanulhatnak. 
Az egyhetes táborköltség 6000,00 dinárt (hatezerdinár) tesz ki, melyet  a szervezet folyószámlájára kérünk befizetni: 355-1043344-92. A befizetésről szóló igazolást kérjük, a táborba hozza magával. Az összeg magában foglalja az oktatási- és anyagköltséget, meleg ebéddel naponta. A táborban készült termékek, elvihetők.
Jelentkezés: 2016. jún.  01-től,  legkésőbb 2016. júl. 15-ig.
Kérjük, hozzon magával:
mérőszalagot, ollót, tűkészletet a munkához, jegyzetfüzetet, színes- és grafitceruzát, stb. A fazekasság iránt  érdeklődők megfelelő öltözetet: kötény/köpeny, cipő.
Az étkezéshez tányért, evőeszközt és  poharat. 
Szállást, panziókban ill. a diákotthonban, egyénileg biztosíthat magának a tábor idejére a jelentkező.
Az érdeklődők személyesen minden kedden 15,00-18,00 óra között a VMF székházban (Szabadka, Dózsa Gy. u. 17.) ill. a VMF tel/fax számán (024 530 866), továnbbá e-mail címén ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), és a következő számokon  jelentkezhetnek, vagy kérhetnek bővebb információt:  063 8 658 661; 065 3 222 377.
www.vmf.org.rs
 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Fidelitas, IKSZ elnöki találkozó

A Fidelitast és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetséget érintő kérdésekről tárgyalt Ágh Péter és Stágel Bence. A két kormánypárt ifjúsági szervezetének elnöke a találkozó után közleményben üdvözölte Dömötör Csaba YEPP elnökké választását. Emellett napirendre került a kormányzati ifjúsági ügyek megvitatása, a két szervezet együttműködésének kérdései, valamint a határon túli és nemzetközi szervezetekkel való kapcsolatok témája.

Bővebben...