FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Színjátszó találkozó 400 fiatallal Szabédon

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) és a Garaboncziás Egyesület július 28. – augusztus 1. között Szabédon szervezte meg a XV. ODFIE Színjátszó találkozót, Szabédidő jelszóval.

Az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE) július 28. – augusztus 1. között Szabédon szervezte meg a XV. ODFIE Színjátszó találkozót, Szabédidő jelszóval.

A találkozóra 11 színjátszó csoport nevezett be, a helyi unitárius ifjúsági egyletek képviseletében. Jelen voltak a következő települések színjátszó csoportjai: Szabéd, Marosvásárhely, Kolozsvár, Magyarsáros, Sepsiszentgyörgy, Homoródszentpál, Vargyas, Szentábrahám, Kobátfalva, valamint a székelykeresztúri Berde Mózes Unitárius Gimnázium BEMUGRI színjátszó csoportja és a Betfalvi Ifjúsági Szervezet (BETISZ) csapata is. Rajtuk kívül még számos műélvező is megjelent.

A program csütörtök délben érkezéssel, beiratkozással, elszállásolással kezdődött, délután pedig ünnepélyes zenés felvonulással köszöntötték egymást és a falubelieket a Szabédra érkezett fiatalok. Az üdvözlő beszédek után bemutatkoztak a színjátszó csapatok, majd este színpadra lépett a helybeliek néptánccsoportja, a Szabédi Fürgelábak. A napot hatalmas tábortűz zárta, amely mellett a fiatalok jó kedvvel, lendülettel énekeltek. Pénteken és szombaton, a reggeli áhítat után estig előadásokat nézhettek a résztvevők, valamint a hatfős bíráló bizottság. Az előadásokat szakemberek által vezetett műhelymunkák egészítették ki. Péntek este Mihály Alpár Szilárd előadását tekinthették meg az érdeklődök. A nap gépi zenés mulatsággal zárult. A szombati napot a Csíkzsögödi Három Néptáncegyüttes fellépése, valamint a brassói Graphic koncertje zárta.

Vasárnap Csécs Márton Lőrinc, marosvásárhelyi segédlelkész tartott istentiszteletet. Ezt követte Pál Hunor, nagyváradi színművész előadása. Délután, a gálaműsor keretében történt a díjkiosztás. Az első helyezést a marosvásárhelyi Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet nyerte el, második lett a BEMUGRI csapata, akik a közönség díját is hazavihették, a harmadik díjat pedig a kolozsváriak kapták.

A bíráló bizottság a következő különdíjakat osztotta:

• A zsűri különdíja: Szentábrahám

• A legjobb férfi főszereplő: Bálint Barna (Kobátfalva)

• A legjobb női főszereplő: Szőke Renáta (Betfalva)

• A legjobb férfi mellékszereplő: Trinfa Zoltán (Vargyas)

• A legjobb női mellékszereplő: Mátyás Beátrix (Magyarsáros) és Román Eszter (Kolozsvár)

A Magyarországi Unitárius Alkotók Társasága (UART) Balázs Ferenc-díjban részesítette a szabédiak színjátszó csoportját, valamint a legjobb női alakításért díjazta Farkas Andreát (Sepsiszentgyörgy), a legjobb férfi alakításért pedig Kakucsi Áront (Berde Mózes Unitárius Gimnázium). A záró mulatságon a nyárádszentmárton-csíkfalvi Haverock zenekar húzta a talpalávalót.

A rendezvény fő támogatói a Bethlen Gábor Alap, a Nemzeti Civil Alapprogram, a Communitas Alapítvány és az Erdélyi Unitárius Egyház voltak. A program a  Magyar-magyar ifjúsági kapcsolatápolás a Garaboncziás Egyesület és az ODFIE szervezésében című pályázat segítségével (NCA-NK-11-A-0600) együttműködésben valósult meg.

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 05. péntek, 17:26  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés